Casting pentru o producţie despre cuplul Ceauşescu, la Odeon

Teatrul Odeon găzduieşte, între 27 şi 29 aprilie, un casting pentru producţia de teatru şi televiziune "The Last Hour of Elena and Nicolae Ceauşescu", o colaborare între instituţii germane şi româneşti.

509 afișări
Imaginea articolului Casting pentru o producţie despre cuplul Ceauşescu, la Odeon

Casting pentru o producţie despre cuplul Ceauşescu, la Odeon (Imagine: Mediafax Foto)

"The Last Hour of Elena and Nicolae Ceausescu" este o coproducţie a International Institute of Political Murder Zürich/Berlin, a companiilor de teatru Theaterproduktionsgesellschaft KG Botschafter Berlin, Migros Kulturprozent Schweiz, Theaterhaus Gessnerallee Zürich, Hebbel am Ufer Berlin (HAU), Schlachthaus Theater Bern, Kaserne Basel, a Institutului Konrad Adenauer, Fondurile Oraşului Berlin, Institutul pentru Europa de Est al Universităţii din Zürich, Institutul Goethe Bucureşti, NFP Berlin şi Susie Q. Filmproduktion and Entertainment Zürich.

Pentru producţia de teatru şi film se caută actori pentru următoarele roluri:

Elena Ceauşescu (femeie, 50-70 ani),

Nicolae Ceauşescu (bărbat, 50-70 ani),

Procurorul (bărbat, 40-50 ani),

Generalul Stănculescu (bărbat, 40-60 ani),

Avocatul (bărbat, în jurul a 40 ani),

Naratoarea/Soldatul (femeie, 20-40 ani, vorbitoare de limba germană).

Repetiţiile vor avea loc de pe 14 septembrie până pe 6 noiembrie, în Bucureşti.

Premiera este programată la mijlocul lunii noiembrie, la HAU, în Berlin, iar în Bucureşti, la Teatrul Odeon, la începutul lunii decembrie, şi va fi urmată de un turneu în Elveţia şi România.

Prin proiectul "The Last Hour of Elena and Nicolae Ceausescu" se caută dezvoltarea, bazată pe abordări anterioare ale artiştilor implicaţi în proiect, a unor posibilităţi estetice şi structurale pentru un teatru politic şi paneuropean.

În cadrul repetiţiilor, cu participarea NFP Berlin, va fi realizată în decor şi o producţie de film a reconstituirii istorice. Aceasta urmează să fie procesată împreună cu materiale de arhivă şi alte materiale documentare, pentru a fi prezentată, în paralel cu spectacolul de teatru, unui public internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici