Cătălin Ionescu - Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, va fi decorat de Casa Regală a României

Cătălin Ionescu - Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti (ONB), va fi decorat de Casa Regală a României cu medalia Regele Mihai I pentru loialitate, vineri, de la ora 11.00, la Palatul Elisabeta din Bucureşti, informează instituţia de spectacole.

490 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ionescu - Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, va fi decorat de Casa Regală a României

Cătălin Ionescu - Arbore (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Evenimentul va avea loc în prezenţa Regelui Mihai I, a Principesei moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu al României.

Cu această ocazie vor mai fi decorate şi alte personalităţi care s-au remarcat prin rezultate deosebite în diferite sectoare ale vieţii sociale.

Cătălin Ionescu - Arbore a absolvit Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti, specializarea scenografie. Începând din 1990 este scenograf al Operei Naţionale Bucureşti, realizând decorurile şi costumele pentru numeroase spectacole de operă şi balet. Are o experienţă de peste 30 de ani în domeniul scenografiei, desfăşurând o activitate susţinută atât pe plan naţional, cât şi internaţional. A colaborat cu Teatrul de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, cu majoritatea teatrelor dramatice din Capitală şi cu postul naţional de televiziune, având şi o vastă experienţă în lighting design, modă, publicitate şi producţii de tip musical. Este membru în Uniunea Arhitecţilor, în Uniunea Artiştilor Plastici şi în Uniunea Teatrală din România (UNITER). A primit premiul pentru cel mai bun spectacol al anului acordat de revista Actualitatea muzicală (a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România), pentru "Don Carlo" (Giuseppe Verdi) - realizat în 1991, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, şi pentru "Mefistofele" (Arrigo Boito) - realizat în 1999, la Opera Naţională Română din Iaşi.

Începând din 2006, Cătălin Ionescu-Arbore ocupă poziţia de director general al Operei Naţionale Bucureşti.

Potrivit site-ului Casei Regale, medalia Regele Mihai I pentru loialitate, instituită în 2008, se acordă "membrilor merituoşi ai Casei Majestăţii Sale sau colaboratorilor de peste cinci ani ai Casei Regale a României, din toată ţara şi din străinătate. Medalia poate fi oferită, de asemenea, unor personalităţi din România şi din lume".

Ceremonia de decorare se numără printre evenimentele din programul Regelui Mihai organizat cu ocazia zilei de 10 mai, sărbătoarea Regatului României.

Joi, de la ora 8.00, în faţa Palatului Elisabeta va fi dat startul Maratonului Regal 2012, eveniment sportiv organizat de Asociaţia Corporeanima cu sprijinul Casei Regale a României. La eveniment va lua parte Principele Radu. Ceremonia de premiere a câştigătorilor va avea loc de la ora 15.00 în faţa Palatului Elisabeta. De asemenea, de la ora 11.30, Regele Mihai va depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal. De la ora 17.30, la Palatul Elisabeta va avea loc evenimentul anual Garden Party, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai tuturor comunităţilor şi profesiilor din România. Evenimentul va avea loc în prezenţa regelui.

Vineri, de la ora 19.00, în Sufrageria Mare a Palatului Elisabeta, regele va oferi un dineu cu ocazia zilei de 10 mai, la care vor lua parte personalităţi din viaţa culturală, politică şi diplomatică.

Luni, 14 mai, de la ora 19.00, Principesa Margareta şi Principele Radu vor participa, la Ateneul Român, la lansarea filmului documentar-artistic de lungmetraj "Regina Maria - ultima romantică, prima femeie modernă", după scenariul şi în regia lui Sorin Ilieşiu.

Pe 15 mai, de la ora 17.00, va fi lansat "Albumul Colecţiei Regale de Artă Contemporană", la Palatul Elisabeta, în prezenţa Principesei Margareta şi a Principelui Radu.

Pe parcursul evenimentelor, Regele Mihai va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, marţi, de la ora 17.00, şi acelaşi titlu al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, pe 14 mai, de la ora 17.00, la Palatul Elisabeta. Regele va fi reprezentat la ambele ceremonii de Principesa Margareta. Pe 24 mai, aceasta va participa alături de Principele Radu la ceremonia de învestire a Regelui Mihai cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Politehnice din Bucureşti, la sediul acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici