Catalog online al pieţei editoriale din România, lansat pe 30 martie

Catalogul online Infocarte, cu informaţii despre piaţa editorială din România, va fi lansat pe 30 martie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală, de Asociaţia Editorilor din România (AER), iniţiatorul proiectului implementat în colaborare cu ICR, potrivit unui comunicat.

51 afișări
Imaginea articolului Catalog online al pieţei editoriale din România, lansat pe 30 martie

Catalog online al pieţei editoriale din România, lansat pe 30 martie (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Primul catalog online al pieţei editoriale din România, Infocarte (Romanian Books in Print), va fi lansat în cadrul unei conferinţe de presă, pe 30 martie, de la ora 18.00, la sediul ICR.

La conferinţa de presă vor participa Horia-Roman Patapievici, preşedintele ICR, Vera Ebels, director al Fund for Central and East European Book Projects (CEEBP), Grigore Arsene, preşedintele AER, şi Dragoş Dodu, redactor-şef Infocarte.

Catalogul online Romanian Books in Print oferă, în premieră, informaţii esenţiale referitoare la toate cărţile cu ISBN (International Standard Book Number) publicate de editurile din România şi disponibile pe piaţă. De asemenea, conţine recenzii şi informaţii despre autori, traducători, editori, librării, anticariate, distribuitori, importatori şi exportatori de carte, biblioteci şi legături cu site-uri relevante (agenţii literare, festivaluri de literatură, târguri de carte, reviste literare etc.).

Proiectul Infocarte a fost iniţiat de Asociaţia Editorilor din România şi a beneficiat de înalta expertiză a Fund for Central and East European Book Projects din Amsterdam, de colaborarea cu Institutul Cultural Român prin intermediul Centrului Naţional al Cărţii, precum şi de sprijinul Erste Foundation Viena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici