Catherine Deneuve, oaspete de onoare la TIFF

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care are loc la Cluj, în perioada 30 mai - 8 iunie, o va avea ca invitată de onoare pe actriţa franceză Catherine Deneuve.

80 afișări
Imaginea articolului Catherine Deneuve, oaspete de onoare la TIFF

Catherine Deneuve, invitată de onoare la TIFF (Imagine: Mediafax Foto)

Aceasta va primi în cadrul galei de închidere, Premiul pentru întreaga carieră, înmânat, în ultimii ani, unor personalităţi marcante ale cinematografiei europene, precum Vanessa Redgrave, Franco Nero sau Annie Girardot.

În onoarea lui Catherine Deneuve, TIFF programează, sâmbătă, 7 iunie 2008, de la ora 18.00, la Cinema Republica, o proiecţie de gală, unde publicul clujean o va putea aplauda şi asculta pe actriţa franceză înainte de a urmări memorabila sa prestaţie într-unul din filmele reprezentative din carieră.

Potrivit directorului TIFF, Mihai Chirilov, filmul prin care va fi omagiată Catherine Deneuve va fi ales în următoarele zile.

"Catherine Deneuve a confirmat în urmă cu o zi participarea la TIFF, chit că nu este hotărât încă filmul prin care o vom omagia. Avem mai multe opţiuni cu care şi noi, şi ea, suntem confortabili. Suntem în procesul de a obţine aceste filme. Catherine Deneuve va fi la Cluj-Napoca începând cu sâmbătă (7 iunie - n.r.), orele prânzului, şi va fi prezentă la ora 18, pentru proiecţia prin care o omagiem. Este proiecţia la care va veni, va vorbi cu publicul, după care, foarte repede, va participa la Ceremonia de Gală, unde va primi premiul decernat unei celebrităţi din cinematografia europeană", a declarat Chirilov.

Mai multe filme din cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) vor fi proiectate, în premieră, în sala Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, unele dintre aceste pelicule având proiecţii unice.

Directorul TIFF, Mihai Chirilov, a declarat că această locaţie le-a fost sugerată organizatorilor de invitaţii străini care au admirat clădirea Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

"Proiecţiile de la Teatrul Naţional sunt un lucru pe care ni l-am dorit dintotdeauna să-l facem, este o sală care, chiar dacă nu arată ca o sală de cinema, este foarte spectaculoasă, pentru care am primit felicitări de la toţi invitaţii străini care au fost acolo la gală şi care ne-au încurajat să o folosim şi pentru proiecţii", a declarat Chirilov.

Conform directorului TIFF, la Teatrul Naţional vor fi proiectate, timp de trei zile, filme care nu vor mai fi arătate în alte locaţii la festival, printre ele fiind "Boogie", al lui Radu Munteanu.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului va debuta cu cel mai recent film al regizorului Michael Haneke, thriller-ul psihologic "Funny Games", în competiţie aflându-se 12 lungmetraje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici