Cazurile Kovesi şi Badea vs. motociclişti, reanalizate de CNA, care nu a aplicat nicio sancţiune

CNA a reanalizat, marţi, emisiunile de la Antena 3 în care au fost aduse acuzaţii Codruţei Kovesi şi cele în care a fost prezentat conflictul dintre Mircea Badea şi motociclişti, niciuna dintre sancţiunile propuse în acest caz neîntrunind însă numărul necesar de voturi pentru a fi aplicată.

242 afișări
Imaginea articolului Cazurile Kovesi şi Badea vs. motociclişti, reanalizate de CNA, care nu a aplicat nicio sancţiune

Cazurile Kovesi şi Badea vs. motociclişti, reanalizate de CNA, care nu a aplicat nicio sancţiune (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a mai analizat, în şedinţa din 21 octombrie, emisiunea "Sinteza zilei" care a fost difuzată la Antena 3 pe 19 iunie şi emisiunile "Sinteza zilei" şi "În gura presei" care au fost transmise în perioada 25 - 27 august.

Atunci, membrii CNA au avut păreri împărţite, fapt care a făcut ca niciuna dintre sancţiunile propuse - 50.000 de lei (o propunere făcută de Valentin Jucan), 30.000 de lei (Christian Mititelu, care nu mai este în prezent membru al Consiliului, întrucât i-a expirat mandatul), somaţie publică (Monica Gubernat) şi 70.000 de lei (Florin Gabrea) - să nu întrunească numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

În şedinţa CNA de marţi, membrii Consiliului au reluat votul pentru propunerea de amendă de 30.000 de lei (făcută de Florin Gabrea) şi de somaţie publică (făcută de Monica Gubernat), care în şedinţa din 21 octombrie primiseră cele mai multe voturi.

Însă niciuna dintre cele două propuneri nu a întrunit numărul minim necesar de voturi pentru a fi aplicată. "Pentru" amenda de 30.000 de lei au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu (în două tururi de vot), iar "pentru" somaţia publică au votat Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea (în două tururi de vot).

Astfel, Valentin Jucan a făcut o propunere intermediară, respectiv aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei, care tot nu a primit numărul minim necesar de voturi pentru a fi aplicată.

"Pentru" au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu, în timp ce "împotrivă" au votat Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

"Nu se doreşte şi gata", a spus după vot Valentin Jucan, referindu-se la faptul că majoritatea CNA nu doreşte aplicarea unei sancţiuni în aceste cazuri.

Discuţiile pe aceste subiecte nu mai pot fi reanalizate de CNA.

Potrivit articolului 32 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA, "în cazul în care o decizie nu întruneşte numărul de voturi prevăzut de lege, Preşedintele de şedinţă cere reluarea de maximum trei ori a votului, iar, în cazul în care tot nu vor fi obţinute cele şase voturi necesare pentru adoptarea unei decizii, votul se reia, pentru ultima oară, în şedinţa următoare".

În cazul emisiunii "Sinteza zilei" din 19 iunie 2014, în care au fost analizate mai multe subiecte legate de justiţie şi de Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), CNA a primit cinci plângeri, între care şi unele făcute de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi de Kovesi.

În această emisiune au fost prezentate fotografii cu Răzvan Murgeanu (consilierul prezidenţial la momentul respectiv, n.r.), despre care moderatorul programului, Mihai Gâdea, a spus că este "sluga lui Băsescu". De asemenea, în emisiune s-a spus că Răzvan Murgeanu a avut "o întâlnire cu nişte romi interlopi", pe care Murgeanu i-ar fi luat cu maşina Administraţiei Prezidenţiale şi i-ar fi dus spre Cotroceni.

Totodată, la "Sinteza zilei" au fost prezentate imagini de la o întâlnire dintr-o parcare, care a fost numită în emisiune ca fiind "conspirativă", între Laura Codruţa Kovesi şi procurorul Valentin Şelaru. Despre acesta din urmă s-a spus în emisiune că este "procurorul care a îngropat dosarul ALRO".

În aceeaşi emisiune, au mai fost făcute referiri la viaţa sentimentală a Codruţei Kovesi, despre care s-a spus că ar fi avut o relaţie cu şoferul său, angajat al SPP.

De asemenea, în emisiune a fost difuzată o înregistrare în care Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondialu', a spus - înainte de a fi audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui - că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, la preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz.

Pe de altă parte, moderatorul Mihai Gâdea a precizat că va difuza o înregistrare în care preşedintele din epocă Traian Băsescu bate cu pumnul în masă în faţa Laurei Kovesi şi îi spune la ce dosare să dea drumul şi la care nu.

Pe de altă parte, în emisiunile "Sinteza zilei" şi "În gura presei" difuzate la Antena 3 în perioada 25 - 27 august a fost prezentat conflictul dintre realizatorul Mircea Badea cu mai mulţi motociclişti. În acest caz, CNA a primit 73 de reclamaţii, care au sesizat "limbajul" folosit de Mircea Badea, "gesturile obscene şi ameninţările cu moartea" făcute de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici