"Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki - premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Arras

Lungmetrajul "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki, a obţinut premiul pentru cea mai bună regie - Atlas d'Argent - la Festivalul Internaţional de Film de la Arras (Franţa), desfăşurat în noiembrie.

77 afișări
Imaginea articolului "Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki - premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Arras

"Cealaltă Irina", de Andrei Gruzsniczki - premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Arras

Filmul s-a aflat în competiţia europeană alături de alte producţii precum

"Alle anderen", de Maren Ade (Germania),

"Buick Riviera", de Goran Rusinovic (Croaţia/ Germania),

"Here and there", de Darko Lungulov (Serbia/ Germania/ SUA),

"Once upon a time in the provinces", de Ekaterina Chagalova (Rusia),

"Qui a peur du loup", de Maria Prochazkova (Cehia), şi

"Scratch", de Michal Rosa (Polonia).

De asemenea, au mai fost premiate două filme finlandeze din cadrul acestei secţiuni - "The Girl", în regia lui Fredrik Edfeldt, distins cu Marele Premiu al Juriului - Atlas d'Or, şi "Forbidden Fruit" de Dome Karukoski, care a câştigat Premiul Publicului.

"Cealaltă Irina", filmul de debut în lungmetraj al regizorului Andrei Gruzsniczki, mai are în palmaresul de trofee Marele Premiu şi Premiul FIPRESCI obţinute la cea de-a cincea ediţie a Festivalului de Film de la CinePécs Moveast (8 - 11 octombrie), Marele Premiu la Festivalul Anonimul 2009, precum şi Premiul Zilelor Filmului Românesc, obţinut la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania - TIFF 2009.

Inspirat dintr-o poveste reală şi avându-i în distribuţie pe Andi Vasluianu, Simona Popescu, Doru Ana şi Gabriel Spahiu, filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 11 decembrie.

"Cealaltă Irina" este produs de Fundaţia pentru Arte Vizuale şi distribuit de Transilvania Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici