"Cel mai frumos roman din lume", un thriller suprarealist despre puterea creaţiei, revine la Unteatru

Spectacolul "Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, în regia Alexandrei Penciuc, revine pe scena Unteatru din Bucureşti, sâmbătă, de la ora 19.00, când spectatorii sunt invitaţi într-o lume aflată la limita dintre real şi imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creaţiei.

173 afișări
Imaginea articolului "Cel mai frumos roman din lume", un thriller suprarealist despre puterea creaţiei, revine la Unteatru

"Cel mai frumos roman din lume", un thriller suprarealist despre puterea creaţiei, revine la Unteatru (Imagine: Adi Bulboacă)

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Nicoleta Lefter şi Ionuţ Grama, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

"Cel mai frumos roman din lume", după Larry Tremblay, spune povestea a două personaje unite într-un joc al creaţiei, în care realul şi imaginarul alternează, coexistă şi se contopesc.

Sub aparenţa unei şedinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspiraţie (Nicoleta Lefter) este analizată de un psihiatru excentric (Ionuţ Grama), cei doi dezvăluie noi planuri ale realităţii, care se împletesc, se dezvoltă şi se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în căutarea esenţei - adevărul pur, informează sursa citată.

Scenografia este semnată de Tudor Prodan, iar regizoarea Alexandra Penciuc propune o perspectivă inedită asupra relaţiilor interumane şi a subconştientului, într-o poveste de dragoste întunecată şi emoţionantă despre identitate, maturizare şi sexualitate şi, mai ales, despre puterea, nevoia şi dreptul de a crea.

Spectacolul a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (2014), Festivalul Naţional de Teatru Independent (Bucureşti, 2014), Festivalul ContemporanIS (Iaşi, 2014) şi Maratonul Teatrului Independent (Bucureşti, 2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici