Cel mai mare dezvoltator de jocuri pentru Facebook vrea să se listeze la bursă în SUA

Compania americană Zynga, cel mai mare dezvoltator de jocuri pentru Facebook, ar putea lansa o ofertă publică iniţială, până la sfârşitul lunii iunie, pentru a profita de cererea mare pentru acţiuni ale companiilor de socializare online, a declarat o sursă citată de Bloomberg.

329 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare dezvoltator de jocuri pentru Facebook vrea să se listeze la bursă în SUA

Cel mai mare dezvoltator de jocuri pentru Facebook vrea să se listeze la bursă în SUA

Potrivit sursei citate, conducerea Zynga s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Morgan Stanley şi Goldman Sachs şi este aproape de selectarea bancherilor care să pregătească prospectul emisiunii.

Companiile din domeniul Internetului se grăbesc să facă oferte publice iniţiale după ce acţiunile LinkedIn, cel mai mare site de professional networking, au crescut de peste două ori de la deputul de săptămâna trecută.

Acţiunile Yandex, cel mai mare operator de servicii de căutare online din Rusia, au urcat marţi, la debutul pe bursa din New York, cu 55%.

Orice companie privată care a urmărit listarea LinkedIn se întreabă dacă nu poate face "mâine" acelaşi lucru, a declarat Bing Gordon, partener la compania de investiţii Kleiner Perkins Caufield&Byers.

Reprezentanţii Zynga, Goldman Sachs şi Morgan Stanley au refuzat să comenteze.

Zynga este a doua mare companie de jocuri din SUA, ca valoare, după Activision Blizzard, în funcţie de tranzacţiile cu acţiuni de pe pieţele destinate companiilor nelistate pe o piaţă reglementată.

Astfel, Zynga este evaluată la 8,2 miliarde de dolari pe piaţa SharesPost.

Zynga are 247,8 milioane de utilizatori activi pe Facebook, de peste şase ori mai mulţi decât al doilea dezvoltator important, potrivit companiei de cercetare a pieţei AppData.com.

Compania deţine trei din cele mai populare aplicaţii pe Facebook, "CityVille", "FarmVille" şi "Texas HoldEm Poker".

Jocurile pot fi accesate gratuit, iar compania câştigă prin vânzarea unor bunuri virtuale în cadrul aplicaţiilor şi prin accesul contra cost al utilizatorilor la nivele superioare.

Piaţa mondială a bunurilor virtuale este estimată să crească de peste două ori până în 2014, la 20,3 miliarde de dolari, de la 9,29 miliarde de dolari anul trecut, potrivit ThinkEquity, companie de cercetare a pieţei din San Francisco.

Zynga are ca acţionari companiile de investiţii Foundry Group, Union Square Ventures, Kleiner Perkins, Institutional Venture Partners şi Andreessen Horowitz.

Alţi acţionari sunt Digital Sky Technologies din Rusia şi Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici