Cel mai recent film al fraţilor Coen va deschide Festivalul de Film de la Veneţia

"Burn After Reading", cel mai recent film al fraţilor Joel şi Ethan Coen, va deschide cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia (27 august - 6 septembrie), au anunţat, luni, organizatorii Mostrei.

30 afișări
Imaginea articolului Cel mai recent film al fraţilor Coen va deschide Festivalul de Film de la Veneţia

Cel mai recent film al fraţilor Coen va deschide Festivalul de Film de la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto)

În filmul "Burn After Reading", scris şi regizat de fraţii Coen, joacă actorii George Clooney, John Malkovich, Brad Pitt şi Tilda Swinton.

Filmul prezintă povestea unui fost agent CIA care îşi scrie memoriile. Manuscrisul ajunge în mâinile a doi angajaţi ai unei săli de fitness care, crezând că este vorba despre documente secrete, încearcă să-l vândă pentru a obţine bani pentru operaţii estetice.

"Burn After Reading" va fi prezentat la Veneţia în avanpremieră mondială, pe 27 august, în timpul ceremoniei de deschidere. Lungmetrajul va fi lansat pe marile ecrane în Marea Britanie, pe 5 septembrie, şi în SUA, pe 12 septembrie.

Fraţii Coen au primit numeroase premii la Festivalul de Film de la Cannes, printre care un Palme d'Or, în 1991, pentru "Barton Fink", şi premiul Oscar, în 2007, la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun scenariu", pentru producţia "Nu există ţară pentru bătrâni".

La ediţia din 2007 a Mostrei de la Veneţia premiul Leul de Aur a revenit regizorului taiwanez Ang Lee, pentru thriller-ul erotic "Lust, caution".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici