Cele mai bune filme maghiare din 2009, proiectate la "Sighişoara Film Festival"

Cele mai apreciate filme maghiare din 2009 vor fi proiectate la Sighişoara Film Festival", care va avea loc în perioada 22-27 iunie, Ungaria fiind ţara invitată a acestei ediţii.

166 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune filme maghiare din 2009, proiectate la "Sighişoara Film Festival"

Cele mai bune filme maghiare din 2009, proiectate la "Sighişoara Film Festival" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de organizatori, "Sighişoara Film Festival" dedică o zi - 23 iunie - celor mai bune filme ungureşti din 2009, aducând în prim plan cinematografia şi cultura maghiară, cu un program de film, unul destinat celor mici şi multă muzică bună.

Startul proiecţiilor va fi dat la în sala de festivităţi a Primăriei Sighişoara şi în Club Aristocrat, cinematograful sighişorenilor, iar filmele invitate vor fi dintre cele mai variate: animaţii de scurtmetraj, filme documentare, scurtmetraje de ficţiune şi lungmetraje.

Programul numără zece producţii ungureşti, printre care "Another Planet", în regia lui Ferenc Moldovayi, una dintre cele mai apreciate producţii maghiare din ultimii ani, "Mama", scurtmetrajul animat al multipremiatului regizor Géza M. Toth sau "Istoria aviaţiei", scurtmetrajul lui Bálint Kenyeres, premiat în 2009 la Festivalul de Film de la Sarajevo.

Potrivit sursei citate, seara, formaţia de cover-uri Groovy Base Band va susţine un concert în Piaţa Cetăţii, iar apoi în acelaşi loc vor avea loc proiecţiile a două filme maghiare care au reprezentat adevărate succese comerciale: "Gluma" (Tréfa), în regia lui Péter Gárdos, şi "Anchetatorul" (A nyomozó), de Attila Gigor.

Pentru cei mici, "Sighişoara Film Festival" a pregătit ateliere de lucru manual care vor avea loc tot în 23 iunie, începând cu ora 11.00, în Piaţa Cetăţii din Sighişoara, în care copii de 6-11 ani vor învăţa de la reprezentanţii ONG-ului Cloud Factory să facă păpuşi şi marionete, vor colora pungi ecologice sau îşi vor crea propria insignă din capace reciclate de răcoritoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici