Centrul vechi al Capitalei are revistă. "Cocktail" va fi distribuită gratuit

Revista Cocktail - un city guide bilunar care va fi distribuit gratuit în centrul istoric al Bucureştiului - a fost lansată oficial marţi seară, în cadrul unui eveniment organizat într-un restaurant de pe Lipscani.

818 afișări
Imaginea articolului Centrul vechi al Capitalei are revistă. "Cocktail" va fi distribuită gratuit

Cocktail (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Cocktail este un concept nou, cu şi despre oamenii din Centrul vechi al Capitalei, care îşi propune să prezinte obiceiurile de viaţă urbană, editoriale, reportaje şi poveşti din această zonă, după cum au spus iniţiatorii acestui proiect - Daniel Mindirigiu, Răzvan Marin, Tudor Tailor şi Horaţiu Ferchiu -, marţi seară, într-o conferinţă de presă.

Publisherul publicaţiei, care apare sub deviza "Revista Cocktail - Oraşul eşti tu!", este societatea Mindy Enterprise, al cărei manager este Daniel Mindirigiu.

"Totul a început acum două luni, când mă plimbam prin Centrul vechi şi mi-am dat seama că Centrul vechi nu a primit tot ceea ce merită", a spus Daniel Mindirigiu, precizând că în revista Cocktail vor fi spuse poveşti din spatele locurilor şi restaurantelor din centrul istoric al Bucureştiului.

Revista Cocktail apare într-un tiraj de 7.000 de exemplare şi va fi distribuită în Centrul vechi şi în alte locuri din Bucureşti şi din afara Capitalei, pentru a atrage oamenii să vină în centrul istoric al oraşului.

"Cocktail este o publicaţie bilunară şi va avea şi o platfomă web. În viitor, vom dezvolta şi o aplicaţie pentru toate platformele mobile", a spus Răzvan Marin, care a precizat că planul este acela ca în viitor să fie lansată "revista centrului vechi al fiecărui oraş" din ţară.

Primul număr al Cocktail, care acoperă perioada 1 - 15 octombrie, cuprinde, în 40 de pagini, poveşti ale unor oameni implicaţi în zona de business a Centrului vechi - barmani, manageri, bijutieri, designeri -, o scurtă reconstituire a Centrului vechi, legată de lansarea cafenelei Jos Pălăria a actorului George Mihăiţă, dar şi sfaturi de fashion, reţete, agenda evenimentelor, o listă şi o hartă a restaurantelor, cafenelelor şi pub-urilor din centrul istoric al Bucureştiului.

Echipa revistei Cocktail este formată din circa 10 persoane, printre care se numără Denis Drăghici, redactor-şef, Olga Popa, redactor-şef adjunct, Paula Safta şi Horaţiu Ferchiu - colaboratori, Adrian Lupaşcu - fotografii şi Oana Tinu - public relations.

Revista Cocktail a fost lansată marţi seară, în cadrul unei petreceri în stilul anilor '30 - '40, în pub-ul cu specific irlandez The Gin Factory din Centrul vechi. Gazda serii a fost Gina Pistol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici