"Cetăţeanul Kane", cel mai bun film de debut. Vezi aici ce filme au mai concurat - VIDEO

Lungmetrajul "Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane" de Orson Welles s-a clasat pe prima poziţie în topul 100 al celor mai bune filme de debut, alcătuit de Online Film Critics Society.

134 afișări
Imaginea articolului "Cetăţeanul Kane", cel mai bun film de debut. Vezi aici ce filme au mai concurat - VIDEO

"Cetăţeanul Kane", cel mai bun film de debut (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Pe locul al doilea s-a situat "Eraserhead", regizat de David Lynch, iar pe locul al treilea s-a clasat "Night of the Living Dead", regizat de George Romero.

Potrivit Online Film Critics Society (OFCS), membrii cu drept de vot au ales "cele mai provocatoare, inovatoare şi memorabile debuturi în regia cinematografică" din istoria filmului.

Topul 10 al celor mai bune filme de debut, alcătuit de OFCS, este completat de:

Întreaga listă poate fi consultată pe site-ul OFCS, la adresa www.ofcs.org/.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici