Cezar Ion, repus director în TVR, prin decizia Tribunalului Bucureşti

Tribunalul Bucureşti a dispus Societăţii Române de Televiziune (SRTv) încadrarea lui Cezar Ion pe postul de director al Departamentului Producţie Editorială în TVR, după ce acesta, în 15 septembrie 2008, a dat în judecată Televiziunea Publică pentru "concediere abuzivă".

188 afișări
Imaginea articolului Cezar Ion, repus director în TVR, prin decizia Tribunalului Bucureşti

Cezar Ion, repus director în TVR, prin decizia Tribunalului Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Procesul s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, secţia a 8-a Litigii de muncă şi conflicte sociale, completul 5.

"Am avut termen pe 12 ianuarie, al treilea termen în proces şi instanţa a amânat pronunţarea pentru 14 ianuarie (...) Instanţa a admis contestaţia formulată de subsemnatul (Cezar Ion, n.r.) şi dispune încadrarea pe postul deţinut anterior (director al Departamentului Producţie Editorială, n.r.)", a declarat pentru MEDIAFAX Cezar Ion, care este şi preşedinte al Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR).

Potrivit acestuia, Tribunalul Bucureşti a dispus ca SRTv să-i plătească lui Cezar Ion salariile pe perioada în care acesta a fost înlăturat din funcţia de director al Departamentului Producţie Editorială (septembrie 2008 - ianuarie 2009), precum şi plata cheltuielilor de judecată.

Cezar Ion a precizat că decizia Tribunalului Bucureşti este "executorie". "Această hotărâre poate fi atacată cu recurs, dar ea trebuie executată mai întâi, pentru că este executorie", a explicat Cezar Ion.

Reprezentanţii SRTv au declarat pentru MEDIAFAX că "TVR va declara recurs în termenul legal".

Cezar Ion a dat în judecată SRTv, în 15 septembrie, pentru "concediere abuzivă", preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR) contestând la Tribunalul Bucureşti o decizie a TVR prin care era concediat din postul de director al Departamentului Producţie Editorială.

Cezar Ion a cerut instanţei anularea deciziei de concediere numărul 214/ 7 august 2008, încadrarea pe postul deţinut anterior emiterii deciziei, plata drepturilor salariale şi plata cheltuielilor de judecată.

În calitate sa de preşedinte al Asociaţiei Jurnaliştilor din România (AJR), Cezar Ion a confirmat, la momentul respectiv, acţiunea declanşată în instanţă împotriva TVR. "Aşa este, i-am dat în judecată (SRTv, n.r.) pentru concediere abuzivă din postul de director editorial al Televiziunii Române", a spus Cezar Ion.

El a făcut referire la contractul de muncă 1044 din 15 noiembrie 2006, care a fost desfăcut într-un mod "unilateral", "abuziv" şi "ilegal". "Este un contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Ei (conducerea TVR, n.r.) ar fi trebuit să îmi spună în baza cărui articol din Codul muncii au reziliat acest contract", a spus Cezar Ion.

Primul termen de judecată a fost 20 octombrie 2008, fiind urmat de alte două termene: 17 noiembrie şi 12 ianuarie 2009.

Potrivit SRTv, Cezar Ion nu a fost concediat de TVR, el fiind angajat pe postul de realizator emisiuni RTV în baza unui contract individual de muncă. "Cezar Ion nu a fost concediat de SRTv, ci este angajat în urma reorganizării Direcţiei programe de către CA al SRTv pe postul de realizator emisiuni RTV în baza unui contract individual de muncă", au declarat, la momentul respectiv, reprezentanţii Televiziunii Publice.

Pe de altă parte, Cezar Ion a spus că respectivul contract de muncă la care face referire SRTv - contractul nr 1122 din 1994 - este "suspendat" din 27 noiembrie 2006. "Contractul a fost suspendat prin acordul părţilor şi nu poate fi activat decât prin acordul părţilor", a explicat Cezar Ion.

CA al TVR a hotărât, în 4 iunie, reorganizarea Direcţiei Programe şi a Serviciului Juridic din Televiziunea Română, desfiinţându-se, printre altele, Departamentul Producţie Editorială, condus de Cezar Ion.

În plus, CA al Televiziunii Române a apreciat atunci că desfiinţarea redacţiilor, în 2006, nu şi-a atins scopul de optimizare a relaţiilor realizatori-producători şi directori de canal-producători delegaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici