Christian Mititelu, membru al CNA, a câştigat la CAB procesul cu ANI, care l-a declarat incompatibil

Christian Mititelu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a câştigat procesul intentat, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), Agenţiei Naţionale de Integritate, care, anul trecut, a constatat în cazul acestuia existenţa stării de incompatibilitate.

112 afișări
Imaginea articolului Christian Mititelu, membru al CNA, a câştigat la CAB procesul cu ANI, care l-a declarat incompatibil

Christian Mititelu, membru al CNA, a câştigat la CAB procesul cu ANI, care l-a declarat incompatibil

"Admite acţiunea. Anulează raportul de evaluare nr. 35572/G/II/07.08.2013 emis de pârâta ANI (raportul prin care s-a constatat existenţa stării de incompatibilitate, n.r.)", se arată în sentinţa pronunţată marţi, potrivit site-ului Curţii de Apel Bucureşti.

Agenţia Naţională de Integritate poate să conteste în instanţă decizia Curţii de Apel, în termen de 15 zile de la comunicare, potrivit aceleiaşi surse.

Pe 7 august 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate pentru Christian Mititelu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Potrivit unui comunicat remis, la momentul respectiv, agenţiei MEDIAFAX, ANI "a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Christian Mititelu (membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului)".

În comunicat se mai spunea că Mititelu "s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 noiembrie 2008 - 15 decembrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de preşedinte şi, ulterior, pe cea de vicepreşedinte al Asociaţiei «Alianţa Civică», cât şi calitatea de membru al CNA (asimilată funcţiei de secretar de stat)". Conform prevederilor legale, "calitatea de membru al Consiliului este incompatibilă cu funcţiile publice sau private, cu excepţia celor didactice, dacă nu dau naştere unor conflicte de interese", se arăta în comunicat.

Conform sursei citate, Christian Mititelu nu a respectat dispoziţiile art. 12, alin. (5) din Legea nr. 504/2002, potrivit cărora "Membrii Consiliului care, în momentul numirii, se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (2) - (4) au la dispoziţie un termen de cel mult 3 luni pentru renunţarea la calitatea sau la acţiunile respective, perioadă în care nu au drept de vot în Cadrul Consiliului", şi ale art. 99, alin. (1), lit. j) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Persoanelor care exercită următoarele demnităţi publice şi funcţii publice de autoritate din cadrul autorităţilor şi instituţiilor aflate exclusiv sub control parlamentar (…) membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului li se aplică dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor (…) pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale".

Contactat de MEDIAFAX la momentul respectiv, Christian Mititelu a respins acuzaţiile aduse şi a declarat că va contesta în instanţă decizia ANI, pe care o consideră neîntemeiată.

"Când am fost numit în CNA de către guvernul Tăriceanu s-a comentat că este bine ca cineva din domeniul civic să devină membru al CNA, de aceea nu am întreprins nicio măsură pentru a ieşi din Asociaţia «Alianţa Civică». Am renunţat însă la calitatea de preşedinte al asociaţiei pe care o aveam iniţial şi am rămas vicepreşedinte. Dacă această calitate reprezintă o funcţie rămâne de văzut şi instanţa va stabili acest lucru, pentru că intenţionez să contest această constatare a ANI", a spus, la momentul respectiv, Christian Mititelu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici