Christoph Pepe Auer, invitat la Festivalul Plai - VIDEO

Cântăreţul austriac de jazz Christoph Pepe Auer se numără printre artiştii care vor cânta la Festivalul Plai, ce se va desfăşura între 11 şi 13 septembrie, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, informează organizatorii.

15 afișări
Imaginea articolului Christoph Pepe Auer, invitat la Festivalul Plai - VIDEO

Christoph Pepe Auer, invitat la Festivalul Plai (Imagine: christophauer.at)

Christoph Pepe Auer este considerat marea speranţă a jazz-ului austriac. Cântăreţul austriac s-a născut în 1981, la Tirol, în Austria, şi a început să studieze muzica de la cinci ani.

În 2001, el a fost acceptat la Universitatea de Muzică din Graz, unde a început să studieze saxofonul, cu profesori precum Florian Bramböck, Karl-Heinz Miklin, Heinrich von Kalnein şi Klaus Dickbauer.

A cântat pe scenă cu Adam Holzman (clape, Miles Davis Band), Joseph Bowie şi Vienna Art Orchestra. În 2005, Auer a fost trimis ca reprezentant al studenţilor din Universitatea de Muzică din Graz la o întrunire profesională - un moment de răscruce al carierei sale.

Discuţiile cu mari jazzişti din lumea întreagă l-au determinat să muncească mult mai intens pe partea de compoziţie, care i-a adus un premiu Hans Koller, o bursă şi un contract la New York, unde a cântat cu muzicieni precum Tony Malaby, Donny McCaslin, Marcus Strickland şi Branford Marsalis şi a înregistrat albumul "The New York Sessions".

Tot în 2005, Christoph Pepe Auer şi-a luat masteratul în Arte, iar în prezent a ajuns să fie unul dintre cei mai bine cotaţi muzicieni de jazz din Viena. A ajuns aşa şi datorită colaborărilor cu nume mari ale jazz-ului mondial, precum Dick Oatts, George Garzone, Donny McCaslin, Branford Marsalis, David Binney, Tony Malaby, Marcus Strickland, Jason Lindner şi alţii.

Printre artiştii care vor participa la ediţia de anul acesta a Festivalului Plai se numără şi cântăreaţa macedoneană Esma Redzepova, desemnată în anii '70 "Regina muzicii ţigăneşti" şi propusă de două ori la premiul Nobel pentru Pace. Ea va concerta chiar în prima zi a evenimentului.

Festivalul Plai, aflat la a patra ediţie, îşi propune să promoveze dialogul intercultural într-un mediu artistic. Până în prezent, la festival au mai fost confirmaţi artişti precum Dobet Gnahore şi formaţia Farfarello.

De-a lungul celor trei ediţii precedente, Festivalul Plai a prezentat artişti celebri, precum Mariza, Fanfara Ciocârlia (2008), Paco de Lucia, Jean Luc Ponty (2007) şi Al di Meola (2006).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici