Cinci bloguri, câştigătoare la "Blog the Theater" - Mediafax

Cinci bloguri, câştigătoare la "Blog the Theater"

Blogurile Ozanessme, Abjectu, Zuzu, Janie şi Kaiser Gogu vor fi transformate în scurte dramatizări şi puse în scenă, la Teatrul Bulandra din Bucureşti, ele câştigând prima etapă a proiectului "Blog The Theatre".

5 afişări

Imaginea articolului Cinci bloguri, câştigătoare la "Blog the Theater"

Cinci bloguri, câştigătoare la "Blog the Theater"

Teatrul Bulandra a anunţat iniţial că va monta un singur jurnal online, însă a ales trei bloguri: Zuzu, Janie şi Kaiser Gogu. Blogul Ozanessme a fost ales de public, iar cel al lui Abjectu, de cei trei blogscouts ai proiectului.

 

În perioada următoare, Maria Manolescu, Peca Ştefan şi Daniel Popa vor lucra la dramatizarea acestor bloguri, pentru încadrarea lor în piese de 30 de minute. Astfel, Maria Manolescu va crea o piesă din blogurile lui Zuzu şi Ozanessme, Ştefan Peca - din Ozanessme, Janie şi Kaiser Gogu, iar Daniel Popa va dramatiza blogul lui Abjectu.

Piesele vor fi puse în scenă la Teatrul Bulandra, de trei regizori, printre care Ana Mărgineanu, care nu s-a decis dacă va colabora cu Peca Ştefan sau cu Maria Manolescu, şi Daniel Popa care va monta Abjectu. Cel de-al treilea regizor nu a fost stabilit.

În final, cele trei piese vor participa la festivalul BlogTheTheatre, organizat la Graz, în perioada 21- 25 mai. Festivalul va premia cele mai bune trei piese dintre cele propuse de cele cinci ţări participante la proiect - România, Austria, Italia, Polonia şi Ungaria, iar blogger-ii, dramaturgii şi regizorii vor primi premii în bani. Textul câştigător va fi rescris şi adaptat pentru un spectacol în sine, care va avea premiera în Graz.

Teatrul Bulandra a devenit, din luna septembrie, partener în proiectul "Blog the Theatre", iniţiat de o serie de instituţii teatrale - Schauspielhaus din Graz, Noradowi Stary Teatr din Polonia, Teatrul Katona din Ungaria şi Teatrul Garibaldi din Italia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
BLOG ,
TEATRU ,
blog the theater ,
Ozanessme ,
Abjectu ,
Zuzu ,
Janie şi Kaiser Gogu ,
bulandra ,
proiect

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.