Cinci tineri americani au fost condamnaţi la cultură cu executare pentru vandalizarea unei şcoli

Cinci adolescenţi americani au fost condamnaţi de un tribunal din Virginia să citească 35 de cărţi, să vizioneze 14 filme şi să viziteze câteva muzee.

4992 afișări
Imaginea articolului Cinci tineri americani au fost condamnaţi la cultură cu executare pentru vandalizarea unei şcoli

Cinci tineri americani au fost condamnaţi la cultură cu executare pentru vandalizarea unei şcoli

Cei cinci minori au vandalizat o şcoală din apropiere de Baltimore, inscripţionând pe pereţii acesteia sloganuri rasiste şi obscenităţi. Şcoala, cu o singură încăpere, este monument istoric, a fost construită la anul 1892 şi a fost destinată elevilor afro-americani.

Niciunul dintre cei cinci tineri infractori nu are antecedente penale, iar judecătorul care i-a audiat a declarat că adolescenţii au acţionat doar din teribilism, fără să aibă conştiinţa gravităţii faptelor comise. Drept pentru care i-a condamnat la cultură.

Printre cele 35 de romane pe care adolescenţii sunt obligaţi să le citească se numără „The Sun Also Rises” (tradus în română cu titlul „Fiesta”) de Ernest Hemingway, „Să ucizi o pasăre cântătoare” de Harper Lee, „Vrăjitoarele din Salem” de Arthur Miller şi „Culoarea purpurie” de Alice Walker.

Printre cele 14 filme pe care cei cinci au fost condamnaţi să le vizioneze se regăsesc „Lincoln” de Steven Spielberg şi drama istorică „12 Years a Slave” a regizorului Steve McQueen (a nu se confunda cu actorul cu acelaşi nume, decedat în 1980). „12 Years a Slave” a fost distins, în 2014, cu premiul Oscar pentru cel mai bun film.

De asemenea, junii infractori au fost obligaţi de instanţă să viziteze Muzeul Holocaustului din Washington, precum şi Muzeul Naţional de Istorie Americană. După această baie de cultură, condamnaţii vor trebui să redacteze un eseu despre motivele care i-au îndemnat să vandalizeze şcoala şi să furnizeze instanţei rezumate ale lecturilor şi vizionărilor la care au fost condamnaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici