Ideea salvatoare a unor cinematografe din Coreea de Sud în pandemie. Ecrane închiriate gamerilor

Cu multe cinematografe din toată Coreea de Sud restricţionate la o capacitate de 50% şi mult prea puţine filme lansate pentru a mai ispiti pe cineva, CGV, cel mai mare lanţ local, a venit cu ideea de a-şi închiria sălile gamerilor, relatează BBC.

688 afișări
Imaginea articolului Ideea salvatoare a unor cinematografe din Coreea de Sud în pandemie. Ecrane închiriate gamerilor

Cinematografele din Coreea de Sud îşi închiriază ecranele gamerilor

„Calitatea sunetului este uimitoare”, spune o studentă de 25 de ani care a închiriat o sală cu 200 de locuri pentru ea şi doi prieteni. „Sunetul împuşcăturilor este realist, iar când ceva a zburat spre mine de pe ecran, chiar am ţipat”.

Înainte de ora 18:00, până la patru persoane pot închiria o sală timp de două ore pentru aproximativ 90 de dolari, iar seara suma urcă la 135 de dolari. Utilizatorii trebuie să-şi aducă consolele, jocurile şi controlerele.

Sălilee au între 100 şi 200 de locuri iar biletele costă aproximativ 12 dolari, aşa că o sală de 100 de locuri plină pe jumătate ar aduce 600 de dolari, crescând la 1.200 de dolari pentru o sală de 200 de locuri la o capacitate de 50%. Deşi CGV nu câştigă la fel de mulţi bani de la jucători, are venituri suplimentare.

Industria cinematografică globală a avut puternic de suferit din cauza pandemiei Covid-19. Vânzările globale de bilete în 2020 au scăzut cu 71% până la 12,4 miliarde de dolari, de la 42,5 miliarde de dolari în 2019, potrivit revistei Variety.

CGV din Coreea nu este singurul lanţ de cinema care permite jucătorilor să închirieze ecrane de cinema, întrucât grupul american Malco Theaters procedează la fel din noiembrie.

Malco, cu sediul în Memphis, permite ca până la 20 de persoane să închirieze un ecran în cele 36 de cinematografe din Arkansas, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Missouri şi Tennessee. Preţurile pentru servicii, care se numeşte Malco Select, sunt de 100 de dolari pentru două ore sau 150 de dolari pentru trei ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici