Cinematografia românească va avea un stand la Berlinală

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) va organiza primul stand al industriei cinematografice româneşti la European Film Market, eveniment desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, ce va avea loc în perioada 7-17 februarie, informează Asociaţia.

1 afișare
Imaginea articolului Cinematografia românească va avea un stand la Berlinală

Cinematografia românească va avea un stand la Berlinală

Iniţiativa standului aparţine Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc/ Romanian Film Promotion (APFR). România nu a mai fost prezentă la market-ul Festivalului de Film de la Berlin din 1989.

"Prezenţa în market-ul berlinez e cu atât mai importantă cu cât vine la numai doi ani distanţă de la primul stand românesc autonom organizat la Festivalul de Film de la Cannes şi reiterează importanţa acordată de APFR industriei româneşti în totalitatea ei", se arată în comunicatul APFR.

Standul românesc de la Berlin are misiunea de a oferi cât mai multe informaţii despre activităţile cinematografice româneşti curente. Mai mult, APFR va edita catalogul Romanian Films, un compendiu al tuturor filmelor româneşti produse în ultimii trei ani şi broşura Shooting Romania, ce pune România pe harta locaţiilor ideale de filmare.

Evenimentele organizate de APFR în cadrul Festivalului de Film de la Berlin au ca scop promovorea filmului românesc, în contextul în care Anamaria Marinca este reprezentanta României în programul Shooting Stars, iar scurtmetrajele "Târziu" de Paul Negoescu şi "O zi bună de plajă" de Bogdan Mustaţă au fost selecţionate în competiţia de scurtmetraje a festivalului. De asemenea, proiectele "Aurora" de Cristi Puiu (Mandragora Film) şi "Outskirts"/ "Periferic" de Anatol Reghintovschi (Saga Film) sunt selecţionate la Berlinale Co-production Market, unul dintre cele mai importante marketuri de proiecte de film, iar producătorul de film Ada Solomon este membru în juriul competiţiei de filme de scurtmetraj.

În acest context, APFR va organiza un cocteil, la care vor fi invitaţi producători, distribuitori, reprezentanţi ai fondurilor de finanţare şi ai organismelor europene de audiovizual, directori de festivaluri şi presa de specialitate. Aceştia vor putea să întâlnească regizorii, producătorii şi distribuitorii români prezenţi la Berlin şi să fie informaţi despre progresele cinematografiei româneşti.

Standul românesc de la Berlin este organizat în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român de la Berlin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici