Circulaţia trenului cu aburi folosit în seria Harry Potter a fost suspendată din motive de siguranţă

  • Circulaţia trenului cu aburi folosit în filmările pentru seria Harry Potter a fost suspendată.
  • Decizia a fost luată din motive de siguranţă.
  • Operatorul celebrului tren susţine că suspendarea ar putea duce la pierderi uriaşe.
95 afișări
Imaginea articolului Circulaţia trenului cu aburi folosit în seria Harry Potter a fost suspendată din motive de siguranţă

Sursa foto: Irish Independent / PA

Un tren cu aburi făcut celebru de seria Harry Potter nu mai poate circula din cauza unor probleme de siguranţă, potrivit Sky News.

Experţii Oficiului Feroviar şi Rutier vor stabili dacă trenul mai poate circula în condiţiile actuale, având printre altele uşi cu balamale şi nu cu închidere centralizată.

Serviciul a funcţionat în ultimii 30 de ani în baza unor derogări de la regulile impuse trenurilor din Marea Britanie.

Operatorul trenului susţine că suspendarea şi eventualele modernizări ar putea duce la o pierdere de 50 de milioane de lire sterline.

Operatorul mai consideră că trenul este sigur şi aduce aproximativ 20 de milioane de lire sterline în sectorul turistic al Regatului Unit.

Trenul circulă prin Highlands, o regiune montană din Scoţia. Trenul a apărut în filmul din 2002 „Harry Potter şi camera secretelor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici