Ciucă, la 16 ani de la întronizarea Patriarhului: Îi mulţumesc pentru poziţia în legătură cu războiul

Nicolae Ciucă i-a mulţumit Patriarhului Daniel pentru poziţia autentic creştină a BOR în legătură cu războiul din Ucraina, respectiv apelul la ajutorarea aproapelui, al celor care au fugit din calea luptelor, precum şi asumarea unei perspective morale clare în legătură cu agresiunea armată.

240 afișări
Imaginea articolului Ciucă, la 16 ani de la întronizarea Patriarhului: Îi mulţumesc pentru poziţia în legătură cu războiul

Ciucă, la 16 ani de la întronizarea Patriarhului: Îi mulţumesc pentru poziţia în legătură cu războiul

La împlinirea a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, preşedintele Senatului, Nicolae Ionel Ciucă l-a felicitat pe cel care conduce destinele Bisericii Ortodoxe Române.

„Preluarea acestei demnităţi soborniceşti a avut loc la puţin timp de la aderarea României la Uniunea Europeană, într-o perioadă în care în societatea românească aveau loc modernizări şi transformări profunde. Sub conducerea sa, Biserica Ortodoxă a reprezentat pentru români un indispensabil reper de tradiţie şi identitate culturală, cu un rol fundamental în păstrarea şi protejarea valorilor şi a credinţelor noastre. Astăzi, după 16 ani, ne aflăm într-un context critic, în care, pe plan extern, războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a schimbat faţa Europei şi chiar a lumii întregi”, spune Nicolae Ciucă.

Ciucă spune că pe plan intern, asistăm la o creştere a unor mişcări de natură populist-extremistă, autosuficiente, fals naţionale, cu tendinţe autoritare.

„De aceea, mai mult ca oricând, avem nevoie de conlucrarea tuturor forţelor moderate şi echilibrate ale ţării”, a mai spus Ciucă.

Preşedintele PNL i-a mulţumit Patriarhului Daniel pentru poziţia pe care a avut-o în legătură cu războiul.

„Îi mulţumesc Părintelui Patriarh pentru poziţia autentic creştină a Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu războiul din Ucraina, respectiv apelul la ajutorarea aproapelui, al celor care au fugit din calea luptelor, precum şi asumarea unei perspective morale clare în legătură cu agresiunea armată. Preafericirea Voastră, vă doresc ani mulţi şi sănătoşi în fruntea Bisericii Ortodoxe Române, conducând-o cu echilibru şi înţelepciune, fiind în continuare alături de credincioşi şi de cler”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Patriarhul Daniel a fost întronizat în 30 septembrie 2007.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici