Claudiu Lucaci: Sistemul de supraveghere video există în TVR de mulţi ani. Nu a fost instalat de mine

Claudiu Lucaci, fostul director al Ştirilor SRTv, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că sistemul de supraveghere video există în toată Televiziunea Română şi nu a fost instalat de el, precizând că sunt foarte mulţi oameni care doresc să facă scandal pe seama TVR.

205 afișări
Imaginea articolului Claudiu Lucaci: Sistemul de supraveghere video există în TVR de mulţi ani. Nu a fost instalat de mine

Claudiu Lucaci: Sistemul de supraveghere video există în TVR de mulţi ani. Nu a fost instalat de mine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Sunt foarte mulţi oameni care îşi fac publicitate pe seama mea şi inventează subiecte de presă. Sistemul de supraveghere video despre care se vorbeşte există în toată Televiziunea Română. Nu a fost instalat de mine, ci în urmă cu mulţi ani. Deci nu în perioada în care am fost eu director. Toţi cei care au descoperit în 2015 sistemul de supraveghere video înseamnă că nu au lucrat la Direcţia Ştiri sau că doresc să facă un alt scandal pe seama Televiziunii Române", a declarat Claudiu Lucaci, contactat de agenţia MEDIAFAX.

Reacţia lui Claudiu Lucaci vine după ce, marţi seară, Adrian Bucur, membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române şi jurnalist în cadrul Direcţiei Ştiri a instituţiei, a spus că fostul director al Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci, ar fi monitorizat video activitatea jurnaliştilor din subordinea sa.

"Un fapt bizar, fără precedent în analele jurnalismului, e ţinut sub tăcere în Televiziunea Publică de câteva săptămâni. Fostul Director al Ştirilor TVR monitoriza video (audio?!) 24 din 24 activitatea jurnaliştilor de la Departamentul Ştiri. Tot corpul editorial din trei redacţii (TVR1, Telejurnale, TVR 2, Ora de Ştiri, TVR News) era supravegheat pe un monitor LCD conectat la 31 de camere video, amplasate în redacţii, studiouri, holuri, intrări, ieşiri. Ce verifica? De ce? Cine a autorizat acest lucru? Agenţia Naţională de Protecţia Datelor Personale a respins o atare cerere de autorizare. Şi, cu toate astea, ea s-a întâmplat ani de zile, până acum o lună. Vă întreb însă altceva. În ce ţară normală la cap şi la principiile democraţiei se întâmplă aşa ceva? Burkina Faso ştiu că e peste noi la afirmarea libertăţii presei. Ambasada SUA, Apador CH, Transparency International, Freedom House, Centrul pentru Jurnalism Independent, ia cineva atitudine? Eu, unul, m-am săturat de anchete şi comisii de disciplină, pentru că nu accept pumnul în gură!", a spus Adrian Bucur, într-un punct de vedere transmis agenţiei MEDIAFAX.

Adrian Bucur a susţinut că respectivele camere nu monitorizau furturi, pentru că de acest lucru se ocupă jandarmii, iar de incendii, pompierii.

La sfârşitul lunii aprilie, Claudiu Lucaci a fost înlocuit la conducerea Ştirilor TVR cu Raluca Brumaru, printr-o decizie luată de Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici