Clive Donner, regizorul filmului "What's New Pussycat", a murit

Regizorul britanic Clive Donner, celebru mai ales pentru comedia "Ce-i nou, pisicuţo?/ What's New Pussycat", a murit marţi, la Londra, la vârsta de 84 de ani, potrivit familiei cineastului.

19 afișări
Imaginea articolului Clive Donner, regizorul filmului "What's New Pussycat", a murit

Clive Donner, regizorul filmului "What's New Pussycat", a murit

Clive Donner a contribuit la lansarea mai multor actori britanici, precum Alan Bates, David Hemmings şi Ian McKellen.

Însă marele public îl cunoaşte mai ales pentru comedia americană de succes "What's New Pussycat", lansată în 1965, cu o distribuţie prestigioasă: Woody Allen - care a scris şi scenariul -, Peter Sellers, Peter O'Toole, Romy Schneider, Ursula Andress.

El a lucrat mult timp în televiziune, la Los Angeles.

În 1977, Donner a fost nominalizat la premiile BAFTA pentru filmul de televiziune "Omul care a vrut să-l ucidă pe Hitler/ Rogue Male", după ce în 1963 a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin pentru producţia "The Guest".

Clive Donner suferea de maladia Alzheimer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici