Cluj: Fatboy Slim, Netsky Live, Guts şi Subfocus, la Festivalul Electric Castle

Fatboy Slim, Netsky Live, Guts şi Subfocus, alături de mai mulţi artişti români, vor concerta în perioada 25-28 iunie, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Electric Castle de la Bonţida, judeţul Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

331 afișări
Imaginea articolului Cluj: Fatboy Slim, Netsky Live, Guts şi Subfocus, la Festivalul Electric Castle

Cluj: Fatboy Slim, Netsky Live, Guts şi Subfocus, la Festivalul Electric Castle (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Electric Castle transmis joi, Fatboy Slim va fi prezent pentru prima dată la Cluj, având şansele "să stabilească un nou record de audienţă pentru Europa de Est".

"E oficial! Fatboy Slim vine pentru prima dată în Cluj şi are toate şansele să îşi stabilească un nou record de audienţă pentru Europa de Est în cadrul Electric Castle 2015. DJ-ul britanic, căruia fanii stilului big beat îi datorează popularitatea genului, este unul dintre headliner-ii ediţiei a treia a festivalului, ce se va derula între 25-28 iunie. Este singurul DJ care a reuşit să adune peste 20.000 de mii de oameni la un show din ţară, însă, cu siguranţă, Electric Castle 2015 îl va ajuta să îşi depăşească acest record", se arată în documentul citat.

Fatboy Slim a obţinut de-a lungul carierei 10 MTV Video Music Awards şi două BritAwards.

"Sunt deja legendare evenimentele din Brighton (2002) şi Flamenco Beach, Brazilia (2006), când a adunat 200.000, respectiv 360.000 de oameni. După ce a mixat în cele mai exotice locuri din lume şi a fost headliner la festivaluri ca Ultra Music, Glastonbury sau Reading, este momentul ca Norman Cook, aka Fatboy Slim, să bântuie şi culoarele gotice ale Castelului Banffy", se mai arată în comunicat.

O altă premieră a Festivalului Electric Castle 2015 este Netsky, care va veni pentru prima oară în România în formulă live, însoţit de un band.

"Foarte puţini DJ au avut o ascensiune atât de rapidă precum Boris Daenen (Netsky). În 2009, talentul său îi aduce un contract cu Hospital Records şi de acolo până la faima mondială a mai fost un singur pas. Netsky este, în prezent, printre cei mai populari DJ de drum’n bass; remixurile sale după artişti precum Rusko, Pendulum, Audio Bullies, Swedish House Mafia sau Jessie J au milioane de vizualizări în spaţiul online. Formula live în care va fi prezent pe scena principală a festivalului este un proiect relativ recent al artistului, dar este cea mai bună variantă de show pe care Netsky a prezentat-o vreodată", au mai arătat organizatorii Electric Castle.

Alţi artişti care au confirmat că vor concerta la Bonţida sunt Nick Douwma (Subfocus), care a participat pe scenele celor mai importante festivaluri de muzică dance din Europa, şi Guts, a cărui muzică "ar putea fi descrisă ca un pic de soare de Ibiza, combinat cu ritmuri hip hop sparte, din când în când, de sunete din filme cu gansters din anii ‘70".

Alte trupe şi artişti care au confirmat participarea la Electric Castle 2015 sunt Parov Stellar Band, Nouvelle Vague, Cat Empire, Roni Size Reprazent, The Subways, Siriusmodeselektor, Dub Pistols, High Contrast, Pop Killers, Benny Page, Jan Blomqvist, Vadim, Vakula, Eliphino, DJ Shiver, Synkro, Bambounou, French Fries, Pixelord, The Mad Proffesor & Brother Culture.

De asemenea, pe scenele festivalului de la Bonţida vor urca şi artişti români, printre care Şuie Paparude, IV IN, Dudawles, Missile & Goranga (T-Boys), Alex Chronic, DJ Sauce, Newgotti, Detour, Cans, Syl, NDJ, Blanilla, The Roots, iar scena de reggae a fost completată cu Zekarjah, Lazy Face, Irie Warriors, Kaya Foundation, Kaze Soundsytem, Injektah, Dubase, Selecta Droo, Serious Dub, Sista Rasta, Lazio, General Escu, UFE, Raps, ZO, Digital Selekta.

Potrivit organizatorilor, lista finală a artiştilor care vor concerta la Electric Castle 2015 va fi anunţată în luna martie. Ei au precizat că, până în 4 februarie, preţul unui abonament la Electric Castle, valabil pe toată durata evenimentului, este de 229 lei, iar după acea dată preţul va fi de 319 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici