Cluj: Producătorul Marin Karmitz va susţine un masterclass despre producţia de film, la TIFF

Producătorul francez de origine română Marin Karmitz, fondatorul companiei de producţie şi distribuţie de film MK2, va susţine un masterclass despre producţia de film în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

27 afișări

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Marin Karmitz va fi omagiat la ediţia din acest an a TIFF prin acordarea unui premiu special.

Karmitz este producătorul filmului "Copie conformă/ Copie conforme" (regia Abbas Kiarostami), care va putea fi vizionat la ediţia a zecea a festivalului.

De asemenea, în 11 iunie, de la ora 12.00, Karmitz va susţine, la TIFF Lounge din Piaţa Unirii, un masterclass în care va dezvălui câteva dintre secretele care stau la baza producţiei de film.

Conform organizatorilor TIFF, actuala ediţie va include masterclass-uri şi workshop-uri de neratat.

Astfel, sâmbătă, de la ora 20.30, la Cinema "Florin Piersic", va avea loc prima proiecţie 3D din istoria TIFF - "Pina" (regia Wim Wenders).

"Spectatorii fascinaţi de cea mai recentă producţie a lui Wenders şi de filmările 3D sunt invitaţi duminică, 5 iunie, la ora 11.00, la Cinema «Florin Piersic», la masterclass-ul «Cinema stereoscopic în era digitală», susţinut de Wolf Bosse - general manager al Companiei Das Werk. Masterclass-ul va cuprinde atât o introducere în istoria procedeelor stereo 3D, cât şi o detaliere a tehnicilor folosite atât în timpul filmărilor de la «Pina», cât şi în etapa de post-producţie digitală", se arată în comunicat.

În 10 iunie, profesioniştii industriei de film, dar şi cei care activează în domenii precum marketing, relaţii publice, vânzări, interesaţi de modul în care se poate promova rapid şi eficient un "produs" prin intermediul internetului, au şansa să aprofundeze secretele platformelor de socializare online. Cel mai apreciat expert la ora actuală din domeniul distribuţiei de film şi marketing, Thomas Mai, va susţine în 10 iunie, între orele 10.00 şi 17.00, la Sala BNR (Piaţa Unirii, nr. 7), un workshop aplicat şi dedicat Social Media şi Distribuţiei 2.0. Timp de şapte ore, în baza unui plan de lucru intensiv, participanţii la workshop vor putea să descopere şi să înţeleagă modul prin care social media poate funcţiona pentru obţinerea de finanţări pentru o producţie de film, cât şi pentru distribuţia şi vânzarea filmelor.

Tot în 10 iunie, la TIFF Lounge din Piaţa Unirii, de la ora 15.00, regizoarea de origine islandeză Valdis Óskarsdóttir, prezentă în Competiţia Oficială TIFF 2011 cu filmul "Aleea Regelui/ King's Road" şi câştigătoare a Premiului Bafta pentru montajul filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", va împărtăşi celor interesaţi modul în care se pot îmbina, cu succes, regia de film şi montajul.

Cu excepţia workshop-ului susţinut de Thomas Mai, pentru care accesul este contracost, la toate masterclass-urile organizate în cadrul TIFF 2011 intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 3 - 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici