CME a finalizat tranzacţia privind vânzarea operaţiunilor din Ucraina, pentru 300 milioane dolari

Central European Media Enterprises (CME) a anunţat finalizarea tranzacţiei de vânzare a operaţiunilor din Ucraina, respectiv Studio 1+1 şi televiziunile Kino, către Harley Trading Limited, companie deţinută de Igor Kolomoisky, pentru 300 de milioane de dolari.

23 afișări
Imaginea articolului CME a finalizat tranzacţia privind vânzarea operaţiunilor din Ucraina, pentru 300 milioane dolari

CME a finalizat tranzacţia privind vânzarea operaţiunilor din Ucraina, pentru 300 milioane dolari

CME a primit, în cadrul tranzacţiei, 30 de milioane de dolari la 1 februarie 2010 şi alte 278 de milioane de dolari pe 7 aprilie 2010, se arată într-un comunicat al grupului. Ultima tranşă include rambursarea unor cheltuieli de opt milioane de dolari efectuate de Studio 1+1 între semnarea acordului de vânzare şi încheierea afacerii.

Beneficiile financiare rezultate din vânzarea operaţiunilor din Ucraina vor fi utilizate pentru finanţarea achiziţiei grupului de televiziune bTV din Bulgaria, afacere care ar putea fi încheiată în aprilie.

Grupul CME operează reţele de televiziune în şapte state din Europa Centrală şi de Est.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate în România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV), Bulgaria (PRO.BG şi RING.BG), Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport), Slovacia (TV Markíza, Doma) şi Slovenia (POP TV, Kanal A, TV Pika).

CME este listată la bursa electronică Nasdaq, din Statele Unite, precum şi la Bursa de Valori de la Praga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici