CNA a retras licenţa Giga TV. Televiziunea se închide oficial

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa audiovizuală a Giga TV, din cauză că emisia televiziunii a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

20360 afișări
Imaginea articolului CNA a retras licenţa Giga TV. Televiziunea se închide oficial

CNA a retras licenţa Giga TV; televiziunea se închide oficial

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Propunerea de retragere a licenţei audiovizuale a Giga TV a fost făcută de Laura Georgescu, preşedintele CNA.

"Pentru" retragerea licenţei audiovizuale a Giga TV au votat Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Bbuda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu, în timp ce Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Radu Călin Cristea au votat "împotriva" retragerii licenţei.

Reprezentanţii CNA au făcut controale la sediul Giga TV din Bucureşti, constatând că televiziunea nu mai emite.

De cealaltă parte, reprezentanţii Giga TV au fost audiaţi pe 10 septembrie, dar şi în şedinţa de marţi, 17 septembrie, a CNA.

Aceştia au spus că Giga TV a avut un contract de asociere în participaţiune cu Money TV, valabil până la 1 septembrie 2013, prin care emisiunile Money TV erau retransmise pe Giga TV.

"Pe 15 iulie 2013, Money TV a suspendat emisiunile live pe satelit, fără să ne anunţe, de atunci am solicitat acordul CNA pentru a difuza emisiunile noastre şi emisiuni în reluare ale Giga TV din perioada în care a fost valabil contractul de asociere", au spus reprezentanţii Giga TV în şedinţa din 10 septembrie. În respectiva şedinţă, CNA a retras licenţa Money TV, din cauză că emisia televiziunii a fost întreruptă mai mult de 96 de ore, fără a notifica în acest sens Consiliul.

Totodată, în şedinţa de marţi, 17 septembrie, reprezentanţii Giga TV au solicitat CNA aprobarea ca televiziunea să intre în revizie tehnică timp de trei zile, după care să revină la grila aprobată de Consiliu şi anterioară colaborării cu Money TV.

Membrii CNA au constatat că, în prezent, Giga TV difuzează emisiuni în reluare, nu a respectat grila de programe aprobată de CNA şi nu difuzează separat calupurile de publicitate de conţinutul editorial.

Licenţa Giga TV a fost deţinută de societatea Sonic Media SRL, al cărei asociat unic este Alexandru Ioan Bania.

Televiziunea generalistă Giga TV a primit licenţă audiovizuală de la CNA pe 5 mai 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici