CO-EXIST - Rodica Benintendi: Expoziţie la Centrul Cultural European pentru UNESCO - GALERIE FOTO

Centrul Cultural European pentru UNESCO ”Nicolae Bălcescu” găzduieşte în perioada 31 mai – 10 iunie 2016 prima expoziţie de pictură a artistei Rodica Benintendi în România – CO-EXIST.

319 afișări
Imaginea articolului CO-EXIST - Rodica Benintendi: Expoziţie la Centrul Cultural European pentru UNESCO - GALERIE FOTO

CO-EXIST - Rodica Benintendi: Expoziţie la Centrul Cultural European pentru UNESCO - FOTO

GALERIE FOTO

Vernisajul va avea loc la data de 31 mai, la Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu, de la ora 18.00, în prezenţa artistei şi a prietenilor. Invitate speciale sunt soprana Felicia Filip şi actriţa Tora Vasilescu. Vor lua cuvântul criticul de artă Roxana Bărbulescu şi col. Călin Sinescu. Un moment special va fi oferit de violonista Elena Ana Albu. 

A exista în acelaşi timp sau împreună cu altceva înseamnă să co-exişti. Deloc întâmplător imaginaţia şi originalitatea co-există în opera artistei Rodica Benintendi într-o fericită sinteză artistică. Poate de aceea a ales să numească această primă expoziţie personală CO-EXIST.

"Într-o perioadă în care omenirea îşi ascunde chipul lăuntric sub măşti schimonosite de entuziasme fără motiv şi rost, Rodica Benintendi poate fi considerată o raritate, pentru că simbolurile rezente în opera ei sunt la vedere, clare, limpezi ca seninul cerului. Chiar dacă se află la prima sa expunere în faţa publicului larg, nu pentru că nu a încercat, cât pentru că nu a vrut să facă deloc compromisuri, Rodica Benintendi are curajul să-şi asume puterea şi sensul de a fi. Artista atrage atenţia prin dorinţa altora de a o lăsa în umbră, deşi adevărul ei străluceşte în orice colţ l-ai aşeza. Atrage atenţia şi prin refuzul de a fi ca alţii, o atitudine matură şi în deplină concordanţă cu spiritul în perfect echilibru pe care îl are artista astăzi, după ce obstacolele vieţii şi experienţele ei au învăţat-o tot ce era de învăţat", se arată în comunicatul organizatorilor, transmis Mediafax.


 

Expoziţia este deschisă în perioada 31 mai – 10 iunie 2016, la sediul din Strada 11 Iunie nr. 41, sectorul 4, Bucureşti. Programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10.00 - 16.00 şi sâmbăta între 10.00 - 13.00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici