INTERVIU Bogdan Naumovici: Pe la 14 ani am dat un steag pe o tobă de pionieri - VIDEO

Bogdan Naumovici, managing partner al agenţiei 23 Communication Ideas, directorul artistic al HeyDay şi toboşar în Trupa 23, spune într-un interviu acordat MEDIAFAX că pasiunea pentru tobe a pornit din adolescenţă, când la un meci de fotbal a făcut un "schimb avantajos" – un steag pentru o tobă.

550 afișări
Imaginea articolului INTERVIU Bogdan Naumovici: Pe la 14 ani am dat un steag pe o tobă de pionieri - VIDEO

INTERVIU Bogdan Naumovici: Pe la 14 ani am dat un steag pe o tobă de pionieri

Trupa 23, al cărei toboşar este Bogdan Naumovici, va urca pe scena Stars a festivalului HayDay, sâmbătă, 28 mai.

HeyDay este cel mai mare festival internaţional de trupe tribute din România, aflat la prima ediţie. Festivalul se desfăşoară de vineri până duminică (între 27 şi 29 mai), în Parcul Izvor, cu 30 de artişti locali şi internaţionali, fiind organizat de creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti.

În interviul acordat agenţiei MEDIAFAX, în ajunul evenimentului, directorul artistic al festivalului, Bogdan Naumovici, vorbeşte despre publicitate, muzică şi despre HeyDay, unde va interpreta hituri Pink Floyd sau Jimi Hendrix, împreuna cu Trupa 23.

Prezentăm interviul acordat de Bogdan Naumovici:

Reporter: Cum ar suna şi arăta o reclamă despre HeyDay făcută de Bogdan Naumovici?

Bogdan Naumovici: Probabil că ar fi un mix din cele mai tari piese ale trupelor "tributate", pornind de la sunetul unor monede căzând într-o grămadă şi cu un text care s-ar referi la tributul plătit de români timp de sute de ani, care ar trece în sunetul de casă de marcat din Money a lui Pink Floyd, în timp ce ar anunţa cel mai mare festival internaţional de trupe tribute din România, Heyday. Din păcate, nu am avut drepturi pentru toate aceste piese :).

Reporter: Pasiunea pentru publicitate o cunoaştem cu toţii, dar despre cea cu bătutul în tobe mai puţin. Când a pornit şi cine te-a inspirat?

Bogdan Naumovici: A pornit în adolescenţă, pe la 14-15 ani, o dată cu schimbul avantajos pe care l-am făcut la meciul Dinamo-Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor, când am dat un steag şi am luat o tobă de pionieri, cu pielea vraişte de la ploaia de pe stadion :). A continuat în liceu şi în primii ani de facultate, apoi a "hibernat" până acum şase ani, când am reînfiinţat trupa din liceu, care acum se numeşte Trupa 23. Cel care m-a inspirit a fost Pete, unchiul meu prin alianţă, un frumos nebun, inginer de meserie, dar pictor, poet şi toboşar prin vocaţie.

Reporter: Cu cine aveai postere pe pereţi?

Bogdan Naumovici: Nu prea aveam postere, că nu aveam de unde să le iau, dar aveam poze cu Beatles, Pink Floyd, Rolling Stones.

Reporter: Am înţeles că Trupa 23 va interpreta melodii de la Pink Floyd, The Doors, Jimi Hendrix şi Prince. Cum şi când a pornit pasiunea ta pentru muzica rock? Cum se manifesta?

Bogdan Naumovici: Eu am avut norocul să am un tată foarte tânăr, m-a avut la 19 ani şi jumătate, aşa că toată tinereţea lui hippy, petrecută pe munte sau prin corturile de la Costineşti, în anii 70, la foc de tabără şi în sunete de chitară, a fost şi perioada în care un copil asculta şi învăţa, atârnând pe lângă gaşcă. Acum mergem amândoi pe Harley-uri, iar eu bat la tobe, din când în când, în mici show-uri prin cluburi. Rock-ul face parte din ecuaţia asta a libertăţii, în care intră şi motocicleta, şi meseria mea, şi opţiunile mele politice.

Reporter: De la "cât e halatul" la HeyDay. Cum se împacă publicitatea cu muzica?

Bogdan Naumovici: Cred că se împacă foarte bine. Este despre creativitate, este despre libertate, iar câteodată legătura dintre ele devine chiar literală, când alegem muzica pentru o reclamă sau când reclamă este muzică în sine, cum a fost la "Of Corso" sau, mai recent, la imnul naţionalei de fotbal făcut pentru Penny, într-o colaborare foarte bună cu Moga, Pocorschi, Anda Adam şi Alina Eremia.

Reporter: Cât costă Trupa 23?

Bogdan Naumovici: Nu costă. Nu cântăm pe bani. Avem norocul ca fiecare dintre noi să aibă o cu totul altă profesie, aşa că muzica o facem doar din pasiune. Spun "norocul" doar pentru că, nedepinzând material de succesul la public din vreun club, ne permitem să cântăm ce ne place, nu numai seturile mainstream, clasice, de piese cover. De-aia la noi o să auzi şi Beatles, şi Hendrix, şi Emerson, Lake and Palmer sau Pink Floyd, care nu sunt nişte obişnuiţi ai repertoriilor de club.

Reporter: Sunt 18 trupe tribute care cântă la HeyDay. Cele originale se regăsesc în topul trupelor preferate de tine?

Bogdan Naumovici: Sigur că da. Am avut şansa să propun sau să aleg trupele ce vor cânta la Heyday, aşa că cele mai multe îmi reflectă preferinţele muzicale. The Doors, Pink Floyd, Beatles, Queen sau Elvis nu au cum să lipsească din tourile nimănui, cred eu.

Reporter: Totul se leagă de 23 la tine. E un număr norocos? Ce semnifică până la urmă?

Bogdan Naumovici: Este numărul de pe tricoul lui Michael Jordan, al cărui mare fan sunt. Harley-ul meu este vopsit într-un tribute MJ, agenţia mea se numeşte 23, la fel şi trupa. Întâmplător, şi numărul trupelor ce vor cânta pe cele două scene prinicpale la HeyDay este tot 23 :).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici