"Cocoşul decapitat" al lui Radu Gabrea - cu caravana prin Transilvania şi Banat

Filmul "Cocoşul decapitat" de Radu Gabrea va fi prezentat, în aprilie şi mai, prin intermediul unei caravane cinematografice, în mai multe oraşe din Transilvania şi Banat, printre care Sibiu, Făgăraş, Sighişoara sau Reşiţa.

201 afișări
Imaginea articolului "Cocoşul decapitat" al lui Radu Gabrea - cu caravana prin Transilvania şi Banat

Regizorul Radu Gabrea (Imagine: Mediafax Foto)

Filmul lui Radu Gabrea va rula la Agnita (4 aprilie), la Biertan (5 aprilie), la Făgăraş (11 aprilie), la Bistriţa-Năsăud (12 aprilie), la Sighişoara (16 aprilie) şi la Sibiu (20 aprilie). Apoi, în luna mai, caravana cinematografică va ajunge la Reşiţa (1 mai), la Oţelul Roşu (2 mai), la Lugoj (3 mai) şi la Oraviţa (4 mai).

Regizorul filmului declara, în 27 martie, înainte de premieră, că doreşte să facă o caravană cinematografică, la fel cum a făcut şi Cristian Mungiu cu filmul distins cu Palme d'Or la Cannes, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile".

Filmul "Cocoşul decapitat", al cărui scenariu este semnat de Radu Gabrea şi Bert Koss, şi la baza căruia se află cartea cu acelaşi nume a scriitorului sas Eginald Schlattner, are o distribuţie ce reuneşte actori români şi străini, în rolurile principale fiind David Zimmerschied (Germania), Alicja Bachleda-Curus (Polonia), Ioana Iacob şi Axel Moustache (pe numele adevărat Alexander Tudor Mustaţă).

"Cocoşul decapitat", o coproducţie româno-germano-maghiaro-austriacă, a fost realizat cu sprijinul CNC, SRTv, al Televiziunii germane BR, al televiziunii austriece ORF, al canalului european ARTE, precum şi cu sprijinul Fondului pentru Coproducţii Europene Eurimages.

"Cocoşul decapitat" este o poveste emoţionantă şi dureroasă despre maturizare într-o perioadă de schimbări extreme: în ziua de 23 august 1944, într-un orăşel din Transilvania română, Felix Goldschmidt, în vârstă de 16 ani, îşi aşteaptă colegii de clasă care vin la petrecerea de final, marea sărbătoare a absolvirii şcolii. Totuşi, sărbătoarea tradiţională la care fiul unui sas avut din Transilvania şi-a invitat prietenii va marca o despărţire mult mai importantă decât despărţirea de şcoală.

Pentru "Cocoşul decapitat", regizorul Radu Gabrea a primit un premiu special la TIFF în 2007, unde filmul a fost proiectat în premieră.

"Cocoşul decapitat" a avut deja premiera în Austria, la Viena şi Graz, precum şi în Germania şi Ungaria. Filmul a primit o menţiune specială a juriului la Festivalul Internaţional de Film Saturno – Roma. Totodată, "Cocoşul decapitat" a fost prezentat la Festivalul Internaţional de Film Evreiesc de la Ierusalim (decembrie 2007), la Festivalul Internaţional de Film Cairo (decembrie 2007), Festivalul Internaţional de Film Romantic de la Mons, Belgia (februarie 2008), la Ziua Filmului Românesc de la Montreal (octombrie 2007) şi la Festivalul Internaţional de Film Tiburon - California (martie 2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici