Colecţia Farnesina a ajuns la Bucureşti

Ambasadorul Italiei, Daniele Mancini, va inaugura, miercuri, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) din Bucureşti, o expoziţie de artă italiană contemporană care cuprinde opere aparţinând unor importanţi artişti italieni din a doua jumătate a secolului XX, din Colecţia Palatului Farnesina.

2 afișări
Imaginea articolului Colecţia Farnesina a ajuns la Bucureşti

Colecţia Farnesina a ajuns la Bucureşti

Expoziţia cu operele din Colecţia Palatului Farnesina (sediul Ministerului italian al Afacerilor Externe) soseşte la Bucureşti de la Sibiu, unde a fost găzduită în sălile istorice ale Casei Altemberger din cadrul complexului muzeal Brukenthal. Expoziţia cuprinde 100 de opere care, prin varietatea tehnicilor expresive şi prin bogăţia surselor de inspiraţie ale artiştilor, compun o imagine coerentă şi documentată a unui moment artistic deosebit de fecund din cultura italiană, se arată în comunicatul de presă al Ambasadei italiene.

Expoziţia va continua cu o manifestare similară, dedicată artei abstracte italiane, inaugurată la Bucureşti de premierul italian, Romano Prodi, pe 16 ianuarie.

"Colecţia Farnesina" reprezintă, prin energia degajată de operele sale, o reflectare a noii maniere de a concepe şi de a exporta cultura. O cultură care, eliberată de schemele stereotipice, intră în dialog cu componentele neacademice ale societăţii: politica, economia, cultura, socialul, concepute nu numai ca surse de inspiraţie, ci şi ca instrumente de promovare.

Expoziţia, care se înscrie în seria iniţiativelor "Toamnei Culturale Italiene", va rămâne deschisă până la data de 2 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici