#Colectiv: Carte cu scrierile şi postările Monicăi Tănăsoiu, lansată la un an de la tragedie - FOTO

Postările de pe blogul, pagina de Facebook şi cea de Instragram ale Monicăi Tănăsoiu, decedată în urma incendiul din Colectiv, au fost adunate de prietena din copilărie şi publicate sâmbătă într-un album de amintiri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2600 afișări
Imaginea articolului #Colectiv: Carte cu scrierile şi postările Monicăi Tănăsoiu, lansată la un an de la tragedie - FOTO

#Colectiv: Carte cu scrierile şi postările Monicăi Tănăsoiu, lansată la un an de la tragedie - FOTO

La lansarea cărţii intitulată "De la Monica, Album de amintiri" au participat rudele, prietenii, dar şi foştii profesori ai Monicăi Tănăsoiu.

"Viaţa nu e întodeauna dreaptă. Eu sunt convins că întrebarea şi revolta e în fiecare dintre noi. Cu toţii de întrebăm: De ce? De două săptămâni, seară de seară citesc. Mă bucur şi plâng. Cartea e o combinaţie Caragiale-Nichita Stănescu, care e esenţială. Avem o mare pierdere. Cartea aceasta ne dă o şi mai mare dimensiune a cât de mult am pierdut", a declarat Nicolae Angelescu, fost profesor al Monicăi şi inspectorul şcolar general al ISJ Prahova

"Mesajul Monicăi este unul impresionant. Cine a cunoscut-o nu poate uita spontaneitatea, vivacitatea, zâmbetul ei. A fost iubită, foarte apreciată. Monica este un înger, un înger care pluteşte în văzduh", a declarat profesorul Gheorghe Calcan.

Textele au fost strânse de pe blogul, pagina de Facebook şi Instragram ale Monicăi de către buna prietenă din copilărie, Ana Maria Minescu.

"Poveştile adunate sunt moştenirea concretă pe care ne-a lăsat-o Monica. Un dar de preţ, pe care să-l protejăm şi de care să ne bucurăm. Adunând aceste texte aveam impresia că mi le spune Monica, direct", a declarant Ana Marina Minescu.

Cartea începe cu o postare a Monicăi Tănăsoiu intitulată: Iubesc...(?)

"Iubesc să râd. Cu hohote, să mă doară burta de atâta râs, să-mi curgă lacrimile şi să nu mă pot abţine, iubesc să port o haină care-mi place, iubesc vara, iubesc marea, iubesc plimbările lungi, iubesc pisicile, iubesc discuţiile, iubesc cărţile, iubesc viaţa, iubesc să iubes”, scria Monica Tănăsoiu.

Monica a murit în urma incendiului produs acum un an în clubul Colectiv. Prietenul ei, rănit grav în urma tragediei, şi-a pierdut şi el viaţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici