Comunicat CNA : Antena 3 a încălcat legea prin emisiunea "Studio electoral"

CNA atrage atenţia, printr-un comunicat semnat de vicepreşedintele instituţiei Ioan Onisei, că, prin emisiunea "Studio electoral Antena3" difuzată duminică, de la 18.30, postul TV încalcă prevederile prin care este interzisă difuzarea de sondaje sau de mesaje electorale înaintea închiderii urnelor

82 afișări
Imaginea articolului Comunicat CNA : Antena 3 a încălcat legea prin emisiunea "Studio electoral"

Comunicat CNA : Antena 3 a încălcat legea prin emisiunea "Studio electoral"

"Consiliul Naţional al Audiovizualului atrage atenţia asupra faptului că postul de televiziune Antena 3 se află în contradicţie flagrantă cu prevederile legislaţiei privind alegerea preşedintelui României. În ziua scrutinului, 6 decembrie, începând cu ora 18.30, Antena 3 a difuzat o emisiune specială, intitulată «Studio Electoral Antena 3», încălcând art.7 şi 8 din Decizia nr.853/2009 a CNA, potrivit căreia cu 24 de ore înainte de începerea votării şi până la închiderea urnelor sunt interzise difuzarea oricăror sondaje de opinie precum şi orice mesaje şi comentarii cu conţinut electoral, a emisiunilor şi spoturilor electorale, precum şi invitarea sau prezentarea în programe a candidaţilor şi a reprezentanţilor acestora şi ai partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale care susţin candidaţi", se arată în comunicatul semnat de Onisei, propus de PD pentru CNA.

Conform documentului, "aceste încălcări sunt cu atât mai grave cu cât", CNA a avertizat, duminică, atât în scris, cât şi prin reprezentantul postului Antena 3 la CNA, că până la ora închiderii urnelor este interzis să transmită comentarii cu conţinut electoral, să invite în cadrul programelor reprezentanţi ai partidelor politice sau care susţin candidaţii ori să publice înaintea orei 21.00 rezultate ale exit-poll-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici