Conacul Vârnav-Liteanu va fi consolidat şi restaurat

Conacul Vârnav-Liteanu de la Liteni, judeţul Suceava, va fi consolidat şi restaurat şi va deveni Centru de pregătire pentru restauratori, a anunţat vineri ministrul Culturii Raluca Turcan.

406 afișări
Imaginea articolului Conacul Vârnav-Liteanu va fi consolidat şi restaurat

Conacul Vârnav-Liteanu va fi consolidat şi restaurat

„Conacul va fi transformat în Centru de pregătire pentru restauratori, având ca scop formarea specialiştilor din Bucovina şi Suceava. Apropierea de instituţii de învăţământ primar şi liceal va permite extinderea ofertei educaţionale în localitate şi zonele învecinate, transformând inima oraşului într-un campus de specializare şi centru cultural-educativ, aducând prin aceasta un aport esential în dezvoltarea comunităţii”, susţine ministrul Culturii.

Raluca Turcan susţine că acesta se află într-o stare gravă de degradare structurală şi arhitecturală.

Investiţia e inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit şi a clădirilor cu destinaţie culturală, finanţat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Potrivit ministrului, Unitatea de Management a Proiectului a publicat vineri în SEAP anunţul de participare simplificată pentru contractarea serviciilor de elaborare DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie), estimate la o valoare de 494.991 de lei fără TVA pentru Conacul Vârnav-Liteanu de la Liteni, jud. Suceava.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici