CONFERINŢA RoNewMedia - Sergiu Biriş despre ACTA: Avem nevoie de poliţie, nu de companii care se comportă precum poliţia

Avem nevoie de poliţie, nu de companii care se comportă precum poliţia, a declarat, vineri, Sergiu Biriş, general manager al Trilulilu, în cadrul evenimentului RoNewMedia, în legătură cu tratatul ACTA.

169 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA RoNewMedia - Sergiu Biriş despre ACTA: Avem nevoie de poliţie, nu de companii care se comportă precum poliţia

CONFERINŢA RoNewMedia - Sergiu Biriş despre ACTA: Avem nevoie de poliţie, nu de companii care se comportă precum poliţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biriş este de părere că problema care i-a deranjat pe români în legătură cu acest tratat este că, odată cu punerea lui în aplicare, companiile ar fi primit informaţii despre cei care piratau diferite tipuri de conţinut şi ar fi putut, astfel, să îi dea imediat în judecată pe aceştia.

"Nu există nimeni în România care să supravegheze ceea ce se întâmplă pe piaţă", a explicat Biriş.

Şeful Trilulilu a menţionat şi faptul că realizarea de content online este mult mai facilă atunci când există infrastructura necesară.

"Poţi crea content dacă eşti doar online, dar este mult mai simplu dacă ai infrastructura necesară", a declarat antreprenorul român.

"Cred că foarte important pentru a face bani este să găseşti modele sustenabile şi adaptate la obiceiurile de consum, care sunt axate din ce în ce mai mult pe interesul individului", este de părere Cătălin Clemente, marketing and sales manager SeeNow, prezent şi el la RoNewMedia.

Clemente susţine că firma sa a fost prima de pe piaţă care a încercat "să mute contentul de la ilegal la legal".

O altă problemă care îi face pe români să pirateze diferite tipuri de conţinut online este şi aceea că timpul de obţinere a drepturilor pentru filme care au fost difuzate deja în cinematografe poate dura peste şase luni, a subliniat Bogdan Secară, reprezentant al Mediafax Group.

"Cred că oamenii sunt pregătiţi să plătească pentru conţinut online, dar că nu ai nevoie doar de conţinut de calitate, ci şi de un conţinut mai uşor de accesat, mai puţin costisitor - în special în România - şi mai interesant", a adăugat Sergiu Biriş, de la Trilulilu, în cadrul discuţiei despre disponibilitatea românilor de a plăti pentru conţinut online. Biriş consideră că, într-un an, oamenii se vor întreba unde a fost până acum un astfel de serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici