Conflictul dintre Oana Zăvoranu şi Monica Columbeanu a dus la amendarea Kanal D

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, în şedinţa de joi, postul de televiziune Kanal D cu 10.000 de lei, pentru emisiunea "Pact cu diavoliţa", moderată de Oana Zăvoranu, în timpul căreia aceasta a avut un conflict cu Monica Columbeanu, fiind folosit un limbaj injurios.

837 afișări
Imaginea articolului Conflictul dintre Oana Zăvoranu şi Monica Columbeanu a dus la amendarea Kanal D

Conflictul dintre Oana Zăvoranu şi Monica Columbeanu a dus la amendarea Kanal D (Montaj foto)

Postul de televiziune Kanal D a difuzat, pe 6 iunie, de la ora 22.30, emisiunea "Pact cu diavoliţa", moderată de Oana Zăvoranu. Emisiunea a fost difuzată fără nicio menţiune şi cu semnul de avertizare "12".

În prima parte a emisiunii a fost invitată Monica Columbeanu. După ce au fost discutate diverse subiecte legate de viaţa intimă şi cariera invitatei, în emisiune s-a organizat un casting pentru presupuşii viitori şoferi ai Monicăi Columbeanu. Unul dintre cei cinci candidaţi la postul de şofer a luat-o în braţe pe Monica Columbeanu, dispărând pentru câteva secunde în spatele scenei.

Monica Columbeanu a revenit în platou, declarându-se foarte supărată din cauza farsei şi spunând că nu i se pare corect să apară în braţele altui bărbat atâta vreme cât ea îi este fidelă soţului său.

Conform monitorizării CNA, lucrurile au degenerat într-un dialog în contradictoriu cu moderatoarea, Monica Columbeanu a cerut să nu fie difuzate acele imagini şi a ameninţat-o pe Oana Zăvoranu că o să îi facă anti-reclamă la toate emisiunile, iar în cele din urmă moderatoarea a dat-o pe aceasta afară din emisiune.

În timpul emisiunii, Oana Zăvoranu a făcut câteva afirmaţii mai dure, care au pornit de la faptul că Monica Columbeanu a catalogat programul drept un bâlci.

Totodată, scandalul a continuat şi pe 13 iunie, tot la Kanal D, şi ulterior, în trei ediţii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" de la OTV.

Mihai Mălaimare, membru CNA, a propus amendarea postului Kanal D cu 20.000 de lei, colegii săi respingând propunerea. Totodată, Dan Grigore a propus o amendă de 10.000 de lei, votată favorabil de membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

CNA a amendat Kanal D în baza articolului 42, aliniatul 4, din Decizia nr.187 din 3 aprilie 2006 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform căruia "Realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă împotriva altor persoane".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici