Constantin Chiriac: Este important să facem parteneriate pe picior de egalitate

Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că unul dintre cele mai importante lucruri în managementul unui festival de amploare este realizarea de parteneriate pe picior de egalitate.

138 afișări
Imaginea articolului Constantin Chiriac: Este important să facem parteneriate pe picior de egalitate

Constantin Chiriac: Este important să facem parteneriate pe picior de egalitate (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Dacă te mulţumeşti cu puţin, nu eşti decât un artist de crâşmă", a spus acesta.

"Niciodată nu am adus de exemplu o personalitate din Rusia, dacă Rusia nu a dat jumătate din bani", a spus Chiriac, adăugând: "Invit zona politică şi socială din România să facă acelaşi lucru".

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 29 mai-5 iunie şi va fi deschisă prin două reprezentaţii de excepţie: "Idiotul" după Feodor Dostoievski al Meno Fortas Nekrosius Theatre Company şi "Transition" al companiei Aktion Theater Pan Optikum.

Directorul festivalului a mai spus că spectacolele de stradă, unele dintre punctele de atracţie ale festivalului, s-au înmulţit la ediţia aceasta.

Joia trecută au fost puse în vânzare peste 10.000 de bilete la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru, care va avea loc în Sibiu şi împrejurimi, sub genericul "Comunităţi". Preţul unui bilet variază între 10 şi 40 de lei, în funcţie de eveniment şi de locul în sală. Ghidul evenimentelor din acest an şi programul complet al festivalului pot fi consultate online pe www.sibfest.ro, secţiunea Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi dimensiune din lume.

Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogată şi variată şi aduce publicului producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România, spectacole de stradă în oraşul vechi, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici