Conturile de Twitter ale Sony Music şi Bob Dylan, sparte de hackeri. Aceştia au transmis falsa ştire a morţii lui Britney Spears

Primul mesaj a venit de pe contul Sony Music Global: “RIP @britneyspears #RIPBritney”. A urmat:”Britney Spears a murit într-un accident! Curând vă vom da mai multe informaţii”. O postare similară a putut fi citită şi pe contul oficial al lui Bob Dylan.

295 afișări
Imaginea articolului Conturile de Twitter ale Sony Music şi Bob Dylan, sparte de hackeri. Aceştia au transmis falsa ştire a morţii lui Britney Spears

Conturile twitter Sony Music şi Bob Dylan, sparte. Acestea au transmis falsa ştire a morţii luiSpears

Britney Spears a postat: ”Sunt încă în viaţă!”

The Hollywood Reporter comentează faptul că grupul de hackeri OurMine pare a fi în spatele acestui atac. Grupul fiind identificat şi-n cazul atacurilor asupra conturilor Marvel şi Netflix.

"Sony Music îi cere scuze lui Britney Spears şi fanilor săi pentru confuzia creată."

Sony Music Entertainment a cauzat panică în rândul fanilor lui Britney Spears, luni dimineaţă, când contul de Twitter al companiei a fost spart de piraţii cibernetici, pe acesta apărând mesaju că artista a murit. 

"RIP @britneyspears," era mesajul postat pe contul oficial de Twitter al Sony Music Global la scurt timp după ora 8 a.m. ET. Postarea mai conţinea şi un emoji ăncruntat şi hashtag-ul #RIPBritney cu anii alăturaţi "1981-2016."

"Britney Spears a murit într-un accident! vă vom spune mai multe în curând", scria în al doilea mesaj al piraţilor cibernetici, care conţinea şi hastag şi emoji.

Pe contul de Twitter al Sony Music a apărut ulterior, la scurt timp,  alt doilea mesaj care semnala că contul companiei a fost spart.

Treizeci de minute mai târziu, câteva tweeturi au fost postate de pe cont, grupul de hackeri OurMine asumându-şi responsabilitatea. Până la ora 9 a.m., mesajele de pe Twitter ale companiei Sony au fost şterse.

Gruparea OurMine a vizat în numeroase rânduri conturile unor companii celebre, de-a lungul ultimului an, inclusiv pe cele ale Marvel, sau Netflix. În septembrie, gruparea a preluat site-ul web al revistei Variety şi sistemul de email al acesteia, trimişând numeroase mesaje abonaţilor cu titlul "Hacked by #OurMine."

Şi contul de Twitter al cântăreţului şi laureatului premiului Nobel pentru literatură în acest an, Bob Dylan, a fost spart de hackeri. Pe acesta apărea mesajul "Rest in peace @britneyspears", însoţit de un emoji.

Sony şi un reprezentant al lui Bob Dylan au confirmat ulterior că Sony Music administrează contul de Twitter al cântăreţului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici