Coperta originală a albumului de debut al trupei Led Zeppelin, scoasă la licitaţie

  • Coperta originală a albumului de debut al trupei Led Zeppelin este scoasă la licitaţie online
  • Albumul este considerat un punct de reper în istoria muzicii şi a ajutat la definirea generaţiei de artişti hard rock ulterioare
  • Coperta este estimată la 20.000 - 30.000 de dolari
223 afișări
Imaginea articolului Coperta  originală a albumului de debut al trupei Led Zeppelin, scoasă la licitaţie

Coperta originală a albumului de debut al trupei Led Zeppelin, scoasă la licitaţie

Dacă te numeri printre fanii Led Zeppelin, trebuie să ştii că o piesă valoroasă din istoria legendarului grup va fi scoasă la licitaţie. Este vorba despre coperta originală a albumului de debut, care poartă numele trupei britanice, lansat în 1969.

Coperta este creaţia artistului George Hardie şi este bazată pe o celebră fotografie realizată de Sam Shere în 1937, a dezastrului aviatic Hindenburg. Membru al grupului de designeri londonezi Hipgnosis, Hardie a mai realizat copertele albumelor unor trupe celebre, precum Pink Floyd, Black Sabbath şi Wings.

Evaluată la 20.000 - 30.000 de dolari, coperta este disponibilă într-o licitaţie online organizată de casa Christie's în perioada 2 - 18 iunie, potrivit Rolling Stone.

Albumul este considerat un punct de reper în istoria muzicii şi a ajutat la definirea generaţiei de artişti hard rock ulterioare. "Good Times Bad Times" este singurul single lansat de pe acest album, care a ajuns în Top 10 în multe ţări, însă, între timp, multe alte piese au ajuns clasice ale muzicii rock.

Foto: Captură Youtube

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici