Coproducţia ungaro-română "Dolina", proiectată în premieră în România

Coproducţia ungaro-română "Dolina", de Zoltan Kamondi, cu actorul Adriano Giannini în rolul principal, va fi prezentată în premieră pe marile ecrane din România pe 29 august, informează MediaPro Distribution.

139 afișări
Imaginea articolului Coproducţia ungaro-română "Dolina", proiectată în premieră în România

Coproducţia ungaro-română "Dolina", proiectată în premieră în România

Filmul, selecţionat la cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Karlovy Vary, aduce pe marile ecrane, pe lângă nume celebre ale cinematografiei maghiare - Piroska Molnár şi János Bán -, şi actori români consacraţi: Coca Bloos şi Ioana Abur.

Rolul principal este deţinut de actorul italian Adriano Giannini, care a jucat, în 2002, alături de Madonna, în pelicula "Naufragiaţi".

"Dolina", o coproducţie subvenţionată de Eurimages cu 430.000 euro, este al patrulea lungmetraj al regizorului Zoltan Kamondi.

Acesta a fost descoperit la Cannes, la secţiunea Un Certain Regard, în 1991, cu filmul "Paths of Death and Angels".

Inspirat de romanul "Vizita arhiepiscopului" de Adam Bodor, filmul, o producţie semnată Honeymood Films (Ungaria) şi MediaPro Pictures (România), este povestea lui Gabriel Ventuza (Adriano Giannini), un imigrant din Europa de Est care ajunge în Italia pe când era copil.

Împotriva voinţei sale, tânărul se întoarce în satul natal Bogdanski Dolina, undeva în Carpaţi. Jefuit pe drum, Gabriel se trezeşte într-o ţară în care dictatura a dispărut, dar mentalităţile s-au păstrat.

Puterea se află în mâinile fostei nomenclaturi, care se luptă să-şi păstreze statutul.

Potrivit publicaţiei specializate Variety, regizorul Zoltan Kamondi realizează cu succes "o lume a intrigii şi trădării, o lume la fel de putredă ca şi gunoiul care o înconjoară".

O mare contribuţie la calitatea filmului au avut-o regizorul artistic Gyorgy Arvai şi designerii Edit Szücs şi Janos Breckl, care au realizat costumele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici