Coronavirusul readuce la TVR2 emisiunea „Teleşcoala” după 40 de ani. Când va debuta programul

  • TVR 2 reia emisiunea ”Teleşcoala” după aproape 40 de ani.
  • Anunţul este făcut ”în contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19”.
  • Postul public anunţă că programul va debuta pe 16 martie.
569 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul readuce la TVR2 emisiunea „Teleşcoala” după 40 de ani. Când va debuta programul

Coronavirusul readuce la TVR2 emisiunea „Teleşcoala” după 40 de ani

​Emisiunea „Teleşcoala” se întoarce la TVR 2 într-o formă pe care postul public o prezintă drept ”adaptată noilor generaţii de elevi şi cu metode optime de predare”.

”În contextul în care instituţiile de învăţământ din România au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română respectă misiunea sa publică şi oferă elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Capacitate şi Bacalaureat posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecţii, de luni până vineri, la TVR 2: Teleşcoala”, arată TVR.

TVR a mai difuzat emisiuni dedicate elevilor care urmează să susţină examene şcolare: „Cu 2 treci bacul”, lecţii de limbă şi literatură română, la TVR 2 ca şi seria ecranizărilor operelor care intră în lista pentru examenul de bacalaureat la limba şi literatura română, difuzată de TVR 1.

Teleşcoala debutează din 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare. De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00 ore de română şi matematică, clasa a VIII-a.

Pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15.00-16.00, după următorul program: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Astfel, la TVR 2 elevii dornici să acumuleze noi cunoştinţe, sau să le aprofundeze pe cele existente, vor găsi o alternativă la orele ţinute în clasă.

„Teleşcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii care vor susţine cursurile. Cursurile se vor găsi atât pe canalul Youtube al TVR, cât şi pe site-ul www.tvr.ro.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop, anunţă reprezentanţii TVR.

Emisiune de tradiţie, „Teleşcoala” a debutat în grila TVR 2 la începutul anilor '70 şi timp de un deceniu a fost urmărită de generaţii de elevi. Genericul scris cu litere albe pe un fond negru, dar şi programele gen "Curs de limba...", care aveau integrate în cuprinsul lor şi filme scurte pentru o mai uşoară însuşire a cuvintelor, au rămas în amintirea telespectatorilor maturi. Din program nu lipseau nici ediţiile dedicate ştiinţelor exacte, unde se făceau demonstraţii la retroproiector. Emisiunea „Teleşcoala” a fost difuzată până în anii '80, când programul tv a fost scurtat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici