Costin Ilie demisionează de la Cotidianul

Costin Ilie, editor coordonator www.cotidianul.ro, a declarat pentru MEDIAFAX că demisionează din funcţia pe care o deţine la Cotidianul şi la site-ul publicaţiei, dar nu pleacă deocamdată din trustul Realitatea-Caţavencu.

165 afișări
Imaginea articolului Costin Ilie demisionează de la Cotidianul

Costin Ilie demisionează de la Cotidianul

"Decizia a fost luată după consultări cu Dragoş Stanca, care e şeful meu direct (directorul F5, divizia de new media a trustului, care administrează site-ul Cotidianul, n.r.). Renunţ doar la tot ce ţine de Cotidianul. Plec de la cotidianul.ro, dar există mai multe proiecte pentru F5 care mi-au fost propuse, dar pe care nu le-am detaliat încă. Le voi detalia luni, după ce mă întorc din concediu", a spus Costin Ilie.

El a afirmat că nu îşi găseşte locul la un cotidian condus de Cornel Nistorescu.

"Nu avea sens să continui aşa. (...) E mai bine să detensionăm atmosfera de azi. Nu îmi găsesc locul la un cotidian condus de Cornel Nistorescu. Scoaterea de pe site a unui articol, concedierea lui Pătrăşconiu (Cristian Pătrăşconiu, n.r.) sunt decizii pe care eu nu le înţeleg", a explicat Costin Ilie.

Totodată, Costin Ilie a precizat că înlocuitorul lui la cotidianul.ro este Iulian Enache.

Doru Buşcu, director editorial al Realitatea-Caţavencu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu vor mai scrie la Cotidianul Alin Fumurescu, Daniel Vighi şi Teodor Baconsky. În plus, unul dintre principalii comentatori ai ziarului, Liviu Antonesei, a anunţat că nu va mai scrie la Cotidianul.

Pe de altă parte, Consiliul Editorial al Cotidianul, format din Emil Hurezeanu, Adrian Ursu, Mircea Dinescu, Doru Buşcu şi Robert Turcescu, a fost desfiinţat, patru din cei cinci editorialişti luând decizia de a nu mai publica la ziar, a mai spus Buşcu. Astfel, Hurezeanu, Turcescu, Buşcu şi Ursu au decis să nu mai scrie la Cotidianul, în timp ce Dinescu nu s-a decis încă.

Liviu Avram, redactor-şef adjunct la Cotidianul, a declarat, pentru MEDIAFAX, că, luni, Cornel Nistorescu a anunţat că senior editorul Cristian Pătrăşconiu nu va mai scrie la Cotidianul, pentru că "nu este conform cu conceptul editorial" al ziarului.

"Nistorescu a anunţat, intempestiv în timpul şedinţei (de luni, nr.), că nu va mai fi (Cristian Pătrăşconiu, n.r.) în ziarul Cotidianul", a declarat Liviu Avram. "A spus că acesta nu este conform cu conceptul editorial, în condiţiile în care noi nu ştim în ce constă viitorul concept editorial", a precizat Avram.

Potrivit lui Liviu Avram, Nistorescu a spus, în timpul şedinţei, că "pe viitor, ziarul va avea mai puţine opinii şi mai multe informaţii".

Robert Turcescu a declarat că nu va mai publica editorialul săptămânal în ziarul Cotidianul, nefăcând nicio precizare cu privire la motivele acestei decizii.

Şi editorialistul Ioan T. Morar a anunţat că nu va scrie în "Cotidianul lui Nistorescu", considerând că numirea lui Cornel Nistorescu la conducerea ziarului Cotidianul este "o greşeală a patronatului".

Jurnalista de la Cotidianul, Mirela Corlăţan, i-a solicitat patronului trustului Realitatea-Caţavencu, Sorin Ovidiu Vântu, într-o scrisoare deschisă, să pună un şef la Cotidianul cu care angajaţilor ziarului să nu le fie ruşine să mănânce din "coliva gazetei", despre care se spune că o să fie închisă.

Cornel Nistorescu a preluat, de la 1 august, conducerea ziarului Cotidianul, în timp ce Adrian Ursu, redactorul-şef al publicaţiei, a fost numit director editorial al Realitatea TV, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, pe 31 iulie, de trustul Realitatea - Caţavencu.

Contactat, luni, de MEDIAFAX, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, care patronează trustul Realitatea-Caţavencu, a declarat că nu se va amesteca în "viaţa" redacţională a ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu, în calitate de director, putând să-şi aplice strategia "cum crede de cuviinţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici