Cotidianul Gardianul renunţă la 22 de angajaţi

Ziarul Gardianul disponibilizează 22 de angajaţi, dintre care mai mult de jumătate sunt din redacţie, iar ceilalţi din departamentele de DTP, producţie sau personal auxiliar, a declarat pentru MEDIAFAX Alecu Racoviceanu, directorul ziarului Gardianul.

104 afișări
Imaginea articolului Cotidianul Gardianul renunţă la 22 de angajaţi

Cotidianul Gardianul renunţă la 22 de angajaţi

"Vom concedia 22 de angajaţi (...) ceea ce înseamnă, mai mult de jumătate, din redacţie, din toate secţiile ziarului, dar şi de la DTP, producţie şi personal auxiliar", a spus Alecu Racoviceanu.

Racoviceanu a precizat că 14 angajaţi disponibilizaţi provin din echipa redacţională, iar restul din alte departamente.

El a precizat că au fost reduse şi cheltuielile salariale cu 20%.

Întrebat dacă are în vedere trecerea cotidianului exclusiv online, Racoviceanu a spus că "de a doua zi de când a apărut acest ziar se vorbeşte despre închiderea lui". "Ceva îmi spune că nu e momentul să treci exclusiv online", a explicat Racoviceanu.

"Să treci ziarul de pe ediţia print exclusiv online, consider că este o greşeală managerială imensă", a mai spus directorul Gardianul, care a precizat că "în timp ce cititorul s-a orientat spre internet, cheltuitorul de publicitate se orientează către print".

"Cred că vom rămâne furnizorii de investigaţii şi ştiri bombă ai presei, ca şi până acum", a mai spus acesta. "În cei 15 ani de când mă zbat în domeniul ăsta, e prima oară când sunt silit să iau această decizie. Este dureros", a subliniat Racoviceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici