Cotidianul renunţă la colaborarea cu Traian Ungureanu

Conducerea editorială a ziarului Cotidianul a decis să renunţe la colaborarea cu jurnalistul Traian Ungureanu, după ce acesta a confirmat că a acceptat să candideze pe listele PD-L pentru alegerile europarlamentare.

110 afișări
Imaginea articolului Cotidianul renunţă la colaborarea cu Traian Ungureanu

Cotidianul renunţă la colaborarea cu Traian Ungureanu (Imagine: Mediafax Foto)

"Cotidianul regretă faptul că Traian Ungureanu a făcut această alegere în defavoarea jurnalismului, îi mulţumeşte pentru colaborarea de până acum şi îi urează succes în noua activitate. Decizia conducerii editoriale este consecinţa preocupării permanente de a delimita ferm opiniile politice de activismul politic, principiu pe care l-a aplicat şi în cazul altor comentatori care au optat pentru viaţa de partid", se arată în comunicat.

Traian Ungureanu scrie comentarii în Cotidianul din anul 2005.

Surse din conducerea PDL declarau, miercuri, pentru MEDIAFAX, că editorialistul Traian Ungureanu este unul dintre numele luate în calcul pentru lista candidaţilor PDL pentru alegerile europarlamentare.

Traian Ungureanu a confirmat, joi, pentru Gândul, că ar putea candida din partea PD-L la euroalegeri.

Editorialistul Traian Ungureanu a declarat că agreează ideea de a candida din partea PD-L pentru Parlamentul European. "Eu sunt deschis, există acestă intenţie, dar încă nu s-a formalizat nimic", a spus Ungureanu. El a precizat că nu a iniţiat, deocamdată, niciun demers administrativ legat de candidatura sa - nu ştie dacă se va înscrie în PD-L sector 1 sau în ce comisie din Parlamentul European ar dori să activeze. "Întâi să vedem faptele", a spus el.

"PD-L este singurul partid potrivit pentru oameni cu valori de dreapta. Nu este un secret că liderii societăţii civile şi intelectualii de dreapta sunt sprijinitori ai valorilor susţinute şi de preşedintele Traian Băsescu", a mai explicat editorialistul motivaţia pasului făcut. Întrebat ce părere are despre faptul că va fi coleg de listă cu mezina preşedintelui, Elena Băsescu, Ungureanu a replicat: "Nu privesc acest lucru în niciun fel. Ştiu că se pregătesc tunurile, dar nu cred că alegerile europene trebuie reduse la un detaliu de cancan şi personal".

Traian Ungureanu a fost jurnalist BBC. El a fost propus de preşedintele Băsescu, în urmă cu doi ani, pentru ocuparea postului de ambasador la Londra, dar nu a primit avizul premierului Tăriceanu. În campania din noiembrie 2008, Traian Ungureanu a apărut pe pliantele electorale ale fostei deputate Anca Constantinescu, pentru care şi-a exprimat susţinerea.

Grupul Realitatea-Caţavencu are operaţiuni în televiziune, radio, publishing şi new media. Portofoliul Grupului cuprinde televiziunile Realitatea TV, The Money Channel, publicaţiile Academia Caţavencu, Cotidianul, precum şi radiourile Radio Guerrilla, Realitatea FM şi Gold FM.

Citeşte şi:

Monica Macovei şi Traian Ungureanu, posibili candidaţi PDL pentru europarlamentare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici