Cotidianul va avea un board editorial format din Buşcu, Mihaiu, Ursu şi Hurezeanu

Cotidianul va avea un board editorial din care vor face parte Doru Buşcu, Liviu Mihaiu, Adrian Ursu şi Emil Hurezeanu, urmând ca anunţul oficial să fie făcut miercuri de reprezentanţii grupului Realitatea - Caţavencu.

4 afișări
Imaginea articolului Cotidianul va avea un board editorial format din Buşcu, Mihaiu, Ursu şi Hurezeanu

Cotidianul va avea un board editorial format din Buşcu, Mihaiu, Ursu şi Hurezeanu

Jurnalistul Liviu Mihaiu a confirmat, luni, pentru MEDIAFAX, numele celor patru membri ai board-ului editorial al ziarului Cotidianul.

Contactat de MEDIAFAX, Adrian Ursu a declarat că postul în board-ul Cotidianul este una dintre ofertele pe care le-a primit şi pe care, încă, nu a acceptat-o.

În ceea ce-l priveşte pe directorul editorial al ziarului Cotidianul, Robert Turcescu, acesta a declarat că nu va face niciun comentariu până miercuri, când se va da un comunicat oficial.

Potrivit unor surse, boardul editorial al publicaţiei Cotidianul va funcţiona după modelul Senatului Caţavencu, neafectând poziţia directorului editorial, membrii noului board urmând să aibă un rol consultativ şi să semneze editoriale în paginile ziarului.

Emil Hureazeanu a declarat, săptămâna trecută, că încă ocupă funcţia de director editorial al României libere, refuzând să comenteze informaţiile vehiculate în presă privind o posibilă colaborare cu Cotidianul. "Eu sunt director editorial (la România liberă, n.r.) şi voi fi atâta vreme cât numele meu va apărea pe ziar", a mai afirmat Emil Hurezeanu.

Analistul Emil Hurezeanu ocupă, din iunie 2006, fotoliul de director editorial al cotidianului România liberă, ai cărui principali acţionari sunt omul de afaceri Dan Grigore Adamescu şi trustul german WAZ.

În luna aprilie 2007, Robert Turcescu s-a întors în funcţia de director editorial al ziarului Cotidianul, înlocuindu-l pe Cristian Grosu. Robert Turcescu s-a mai aflat odată la şefia Cotidianul, începând din toamna lui 2004, dar a părăsit funcţia de redactor-şef după un an, fiind înlocuit de Carol Sebastian, în septembrie 2005.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Biroul Român de Audit al Tirajelor, Cotidianul, editat de trustul Realitatea-Caţavencu, a coborât, în iulie 2007, la o cifră de 13.131 de copii vândute în medie, pe apariţie, de la 20.286, cât avea în iunie. A urmat, în august, o uşoară creştere, de până la 13.748 copii, pentru ca, în septembrie, vânzările să urce până la 24.833 de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici