Creatorul personajului Asterix a adus un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo - FOTO

Creatorul personajului Asterix, Albert Uderzo, retras de multă vreme din activitate şi ajuns între timp la vârsta de 87 de ani, a renunţat la tihna pensionării şi a decis să aducă la rândul său un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo, prin intermediul a două desene publicate în presa franceză.

172 afișări
Imaginea articolului Creatorul personajului Asterix a adus un omagiu victimelor de la Charlie Hebdo - FOTO

Creatorul personajului Asterix, Albert Uderzo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit dailymail.co.uk, Albert Uderzo a realizat două desene în creion pe care le-a publicat pe contul oficial de Twitter al personajului Asterix, în semn de solidaritate cu ilustratorii şi caricaturiştii asasinaţi miercuri în timpul atacului terorist comis miercuri asupra jurnaliştilor din redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo.

Primul desen îl prezintă pe Asterix ridicând în aer, cu o singură lovitură de pumn devastatoare, un agresor din care nu se mai văd decât picioarele, declarând în acelaşi timp: "Moi aussi je suis un Charlie!" ("Şi eu sunt Charlie!").

În al doilea desen, Asterix şi bunul lui prieten Obelix îşi înclină capetele, foarte trişti, cu pălăriile în mâini. Asterix ţine un trandafir în mâna dreaptă, iar căţelul său, Dogmatix, aruncă peste umăr, în urmă, o privire încărcată de tristeţe.

Imaginile au fost publicate în cotidianul francez Le Figaro, pentru care Uderzo a acordat şi un scurt interviu.

"Nu îmi schimb felul de a lucra, ci am dorit pur şi simplu să îmi exprim afecţiunea pentru ilustratorii care au plătit cu viaţa pentru operele lor", a declarat celebrul desenator francez.

"Cum poţi să întreprinzi o acţiune atât de îngrozitoare? Cum pot anumiţi oameni care pretind că sunt fiinţe umane să asasineze alţi oameni pe care nu i-au întâlnit niciodată înainte, dar care au făcut ceva care nu le convine lor şi, din acel moment, trebuie să fie ucişi? Asta e o nebunie!", a adăugat Albert Uderzo.

Un număr de 12 persoane au fost asasinate miercuri, după ce sediul săptămânalului francez de satiră Charlie Hebdo a fost atacat cu arme de foc în cursul zilei de miercuri. Zece dintre victime erau angajaţi ai revistei, ceilalţi doi erau poliţişti, iar unul dintre aceştia din urmă era musulman.

Urmărirea autorilor atentatului de la revista Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, s-a încheiat violent vineri: cei doi fraţi jihadişti Said şi Cherif Kouachi au fost ucişi, la fel ca Amedy Coulibaly, cu care aveau legături.

Coulibaly a ucis patru persoane şi a luat mai mulţi ostatici vineri într-un magazin evreiesc din estul Parisului, după ce joi a omorât o poliţistă. Fraţii Kouachi şi Coulibaly au afirmat înainte de a fi ucişi că s-au coordonat şi că fac parte din reţeaua Al-Qaida din Yemen, respectiv din gruparea Stat Islamic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici