Cristi Puiu va realiza un film după proiectul Transcentral Urban Bucureşti

Regizorul Cristi Puiu va realiza un film de prezentare a proiectului Transcentral Urban Bucureşti (TUB), care vizează reamenajarea mai multor străzi din partea centrală a Capitalei şi crearea unui traseu pietonal şi pentru biciclişti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

208 afișări
Imaginea articolului Cristi Puiu va realiza un film după proiectul Transcentral Urban Bucureşti

Cristi Puiu va realiza un film după proiectul Transcentral Urban Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Transcentral Urban Bucureşti este, din punct de vedere fizic, un traseu pietonal şi pentru biciclişti. Marcarea traseului TUB va începe sâmbătă, la ora 6.00, în faţa Ateneului Român, şi se va finaliza în faţa aceleiaşi clădiri, la ora 13.00, parcurgându-se mai multe zone, respectiv: Piaţa Unirii, strada George Georgescu (fosta Cale a Rahovei), strada Uranus (zidul de intrare la Muzeul Naţional de Artă Contemporană), Podul Izvor, Sala Palatului şi Piaţa Amzei.

Traseul relaţionează viitoarele "camere urbane" ale Bucureştiului, zone care nu sunt folosite în prezent decât ca spaţii rutiere sau spaţii virane. Proiectul îşi propune să reamenajeze acest zone şi să le redea publicului pentru relaxare şi petrecerea timpului liber. Linia de demarcare a traseului va avea o lungime de 9,5 kilometri şi va fi trasată cu o pulbere de culoare albastru electric dintr-un triciclu proiectat special pentru eveniment.

La eveniment va fi prezent şi regizorul Cristi Puiu, împreună cu o echipă formată din cinci persoane, în vederea realizării unui film de prezentare a proiectului.

"Dacă se întâmplă ca pe traseu, oamenii să aibă intervenţii şi reacţii în legătură cu acest eveniment, ar putea ieşi un film de 30 de minute. Dacă lucrurile decurg firesc o să realizez un film de prezentare de aproximativ 15 minute", a declarat pentru MEDIAFAX Cristi Puiu, care apreciază că proiectul Transcentral Urban Bucureşti este "o idee foarte bună şi sănătoasă". "Bucureştenii au nevoie de un asemenea traseu", a subliniat regizorul.

Filmul realizat de Puiu după proiectul Transcentral Urban Bucureşti va fi prezentat la Anuala de Arhitectură de la Bucureşti şi la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Londra.

Transcentral Urban Bucureşti este realizat de Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi ArCuB.

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu un an de 14 birouri de arhitectură şi aprobat, pe 8 mai, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. În acest sens, a fost încheiat un parteneriat între Primăria Municipiului Bucureşti şi Asociaţia Spaţiu Urban Bucureşti pentru implementarea proiectului, ce va fi inclus în planul de investiţii al Capitalei şi în programele structurale finanţate de Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici