Cristian Tudor Popescu scrie despre Facebook

M-am dus la Facebook (Reţeaua de socializare) din două motive: să văd cum a luat naştere un fenomen socio-informatic de asemenea proporţii şi pentru că e un film de David Fincher (Fight Club, Se7en). Am ieşit cu amândouă buzele umflate.

146 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu scrie despre Facebook

Cristian Tudor Popescu scrie despre Facebook (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Filmul e despre orice, numai despre Facebook nu. Aflăm cum s-a judecat îndelung părintele reţelei, studentul pe atunci (2003) Mark Zuckerberg, cu fraţii Wrinklevoss pe paternitatea ideii, idee care i-a venit după o ceartă cu o fată, cum şi-a tras în piept asociatul după ce acesta a îngheţat, la nervi, contul companiei Facebook, cum s-a înhăitat cu inventatorul şmecheriei informatico-muzicale Napster, căruia îi plăceau fetiţele şi cocaina… A, era să uit, Wrinkleşii făceau canotaj şi au pierdut o cursă în Anglia, şi aia dată pe Facebook - e important. Finalmente, se pupă toţi piaţa Endependenţii (virtual, fireşte) împart banii şi Facebook trece de 500 milioane de membri. So what?

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici