Cultură şi strălucire la Balul Operei din Viena, deschis de soprana română Angela Gheorghiu - FOTO

Cea de-a 56-a ediţie a Balului Operei din Viena, cel mai aşteptat eveniment de profil din cele circa 1.000 organizate în capitala austriacă, unde cultura, strălucirea şi politicul se îmbină, a fost deschis, joi seară, de soprana română Angela Gheorghiu.

327 afișări
Imaginea articolului Cultură şi strălucire la Balul Operei din Viena, deschis de soprana română Angela Gheorghiu - FOTO

Cultură şi strălucire la Balul Operei din Viena, deschis de soprana română Angela Gheorghiu

Evenimentul de deschidere a balului a fost în mod special apreciat de cele peste 7.000 de persoane prezente la Staatsoper. Printre acestea s-a numărat francezul Dominique Meyer, directorul general al Operei din Viena, care, anul trecut, a integrat un spectacol de balet în evenimentul de deschidere şi acelaşi lucru l-a făcut anul acesta, încredinţând coregrafia francezului Pierre Lacotte.

Graţia balerinilor operei a entuziasmat invitaţii, care au aplaudat momentul artistic.

"Am pregătit o deschidere frumoasă, cu dirijorul Georges Prêtre la conducerea orchestrei Staatsoper şi Angela Gheorghiu", a spus Dominique Meyer.

"Pentru interpreţii de operă, Viena este un fel de Mecca. Iar pentru baluri, cel al Operei din Viena este la un nivel superior", a spus soprana română.

Angela Gheorghiu a primit ovaţiile publicului vrăjit de vocea sa, după ce a interpretat "Habanera" din "Carmen", a compozitorului francez Georges Bizet, dar şi "I could have danced all night", de pe coloana sonoră a muzicalului american "My Fair Lady", de Frederick Loewe.

Cele 144 de cupluri de debutanţi, tinerii îmbrăcaţi în frac şi domnişoarele purtând rochii albe, au deschis apoi festivităţile, lansând tradiţionalul "Alles Walzer" ("Totul pentru vals") pe celebra piesă "Dunărea albastră" a lui Johann Strauss fiul.

Aproximativ 50.000 de flori, lalele şi Alstroemeria (un soi de crini), au colorat sala Operei din Viena.

Foştii jucător de tenis Boris Becker şi fotbalist Lothar Matthäus, vedete sportive germane ale anilor 1980 şi 1990, au fost primii care au început să valseze, cu partenerele lor la braţ.

Printre vedetele care au participat la eveniment s-au numărat daneza Helena Christensen, imagine a brandului de lenjerie intimă Triumph, dar şi magnatul construcţiilor Richard Lugner şi partenera sa de anul acesta, actriţa daneză Brigitte Nielsen, şi Sir Roger Moore, interpret pe marele ecran al celebrului James Bond.

Lor li s-a alăturat o mare parte din Guvernul austriac, care a uitat pentru o seară de criza economică ce apasă asupra Austriei şi asupra restului zonei euro.

Preşedintele Heinz Fischer l-a avut ca invitat în loja sa pe secretarul general al ONU, sud-coreeanul Ban Ki-moon, după o zi de intense discuţii diplomatice asupra crizei din Siria, care au avut loc la Viena.

Până vineri la cinci dimineaţa, participanţii la bal, celebri sau anonimi, au putut profita de distracţie, biletele costând de la 250 (un loc simplu) la 18.500 de euros (loja).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici