Cum va arăta Muzeul Antipa, care se va deschide sâmbătă - FOTO

Am fost la muzeul „Grigore Antipa” şi am văzut, într-o dioramă colorată şi luminoasă, care arată o scenă din viaţă mărilor calde, o sirenă. De fapt, am văzut ceea ce după luni de navigat pe ape zbuciumate, marinarii de cart, legănându-se uşor spre vise, îşi închipuiau că e o astfel de făptură a mărilor.

1181 afișări
Imaginea articolului Cum va arăta Muzeul Antipa, care se va deschide sâmbătă - FOTO

Cum va arăta Muzeul Antipa, care se va deschide sâmbătă

Dumitru Murariu, directorul Muzeului Naţional de Istorie Naturală a României, arătă spre o creatură masivă şi uşor stângace.

"Li se spune sirene pentru că asta îşi închipuiau marinarii că sunt când le vedeau. Aceste animale ieşeau din apă, stăteau în poziţie verticală şi lăsau să li se vadă glandele mamare, în zona lor axilară. De fapt sunt nişte vaci de mare, li se zice aşa că vin la malul mărilor şi oceanelor din zonele tropicale şi pasc iarba, aşa cum fac ierbivorele", ne demonstrează el cât de înşelătoare sunt aparenţele pe mare.

La fel şi în deşert şi ne uităm la o mică şopârlă zburătoare împăiată, despre care un copil mai cu imaginaţie ar crede că este un pui de dragon, care dacă ar fi fost lăsat să crească mare ar fi scuipat flăcări şi ar fi oropsit un sat pe undeva, într-o carte de poveşti.

Noile diorame de la muzeul "Grigore Antipa" sunt atât de frumoase, colorate şi vii încât nu poţi să treci mai departe indiferent, fără să afli povestea animalelor prinse în ele. Dacă etichetele din faţa lor nu ţi se par îndeajuns, atunci ai la dispoziţie info-touch-urile, 67 la număr, răspândite în tot muzeul. Trebuie doar să apeşi de două ori pe conturul unui animal de pe ecran şi vei afla, cine este şi de unde vine.

Vezi fotografii cu noul muzeu Antipa pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici